11.8.12

cocostar tarifimle ülker'e rakip olmayı planlıyorum okuyucu!


ben bir mutfak bloggerı değilim.
yani hayatını mutfakta geçirmek isteyen bi blogger olabilirim ama
açıkçası bak bunu böyle yap
bu tarif nefis
iki yumurtayı havalandıra havalandıra çırp demeyi
hadsizlik olarak görüyorum
bu işi bu kadar sağlam yapan onlarca blogger varken..

bugünümü de dünün kalitesizliği üzerine
mutfakta geçirmeye karar verdim
aa dedim bi cocostar tarifim vardı
dur okuyucum da bilsin yapsın.

önce şunu belirteyim,
pratik insanım. az uğraş, çok lezzet.
çok şekerden hazzetmem
margarinden nefret ederim.
bundan sonrasını bu kıstaslara göre değerlendir(:

ve tüm bu hadsiz hissetme durumuna rağmen,
paylaşayım da okuyucum yapsın dediklerimden biri olan
neffis cocostar formülünü açıklamaya geldi sıra!

şimdi bi paket pötibörü rondodan geçirip un yapıyoruz,
içine kakao, şeker, biraz da süt katıp
lastik kıvamında bi hamur elde ediyoruz.
tadını kafana göre ayarla,
ben sana nasıl ölçü vereyim(:

sonra da bi paket hindistan cevizinin içine
damak tadına uygun olacak şekilde şeker
(benim gibi kontrol ederken yarısını götürme)
 ve süt katıyoruz.
dur gerisini resimle anlatayım




böyle rulo yapıp buzluğa atıyoruz;
 


ve elimize ne geçiyo?
mona lisa'nın mutlu tarafı!

üç yaşında bi veledin bile
parmağının ucuyla yapacağı bir tarif,
karşılığında cocostar almaya gerek kalmaması,
çok sempatik bi sunum,
ekstra çikolata!

PS: iftardan sonra da örgülü börek anlatayım.
ama bunun için kalkıp yapmam gerek..






 

16 yorum:

  1. Enfes görünüyor, ellerine sağlık.
    Bir sürü tarif birikti yalnız, hangi ara yapacağım acaba bunları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önce bunu yap, aradan çıksın. beş dakkalık iş(: bir de donut tarifi verecektim ama yapıp resimleyeyim hem de arada zaman olsun diye yazmadım.. ben donutı verene kadar sen hepsini yap tamam mı?

      Sil
    2. donut yapma çok zahmet uyuz bi tarif o,bi kez denedim hayatımda bi..hep pastaneden aldım..daha iyi oluyo..tulumba tatlısı da öyle.
      Sema'cım bu hamuru pişirsek olma mı kız yani yap dolaba at tarzı mı olmalı illaki?nolur bloguma at cevabı.

      Sil
    3. Bu yorumu ablamın hesabındayken ben yazdım kuzu benim bloguma yaz cevabı ablam bilirdi bunu ona ayıp oldu bak şimdi :p

      Sil
  2. Adsız18:43

    yaa bayıldımm buna!! ellerine sağlık şekerimm1 cocostar delisiyim ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de(: bi de mozaik pasta delisiydim, combo oldu bu şekliyle:)

      Sil
  3. nefis görünüyor hakkaten,ellerine sağlık,
    ama anlatım daha bi güzel:)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, ne kadar sevgi dolu bi insansın(:

      Sil
  4. Ama ben eridim burada, bayılırım buzluk tatlılarına.
    Hemen denemem lazım bunu, çok teşekkür ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapıp gönderdim mi de teşekkür ediyosun yav(:
      ama dene, ferah ferah oh mis:)

      Sil
  5. bişiy sorabilirmiyim ben o ruloyu nasıl yaptığını anlamadımmm :( streç filmidemi içinde sarıyorsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yahu streci sarsam sonra nasıl yenecek o(:

      nasıl alatayım bilemedim ama bir deneyeyim, hamur strecin üstünde ya, strecin bana bakan kısmıyla hamuru biraz yuvarlıyorum. sonra streci kaldırıyorum üstünden. hamur biraz yuvarlanmış, strecin bana bakan kısmı da biraz daha uzamış oluyo. sonra biraz daha yuvarlıyorum, tekrar streci kaldırıyorum hamurun içine denk geldiğinde. üstnde hamur olan streç ilk halde şu şekilde gibi düşün: ++ sonra sırasıyla _+ ve ___+ oluyo. ben sol taraftayım, _ streç, +ise benim rulo tatlım. rulo da gittikçe genişliyo işte. en son _____ + aşamasına gelince strecin bi kısmını kurumaması için üstüne kapatıp, elimle şöyle bi şekillendirip deepfreeze'e atıyorum.

      anlatabildim mi yav :S

      Sil
    2. Akademik bir anlatım vallahi takdir ettim.

      Sil
    3. işim bu benim(: geleceği olmayan akademisyenim ben:)

      Sil
    4. Çok tatlısın, anladım sağol :)

      Sil
    5. anlatabildiysem çok şaşkınım(:

      Sil

 
;