19.3.13

patates kabuğu, havlu kenarı, kremalı pasta, nihale, küpe. ne ararsan var. g'mornin!

g'mornin okuyucu!
naber?

ben çöp topluyorum.
ebet, bildiğin çöp.
okula götürüp tea kompost yapılmak üzere
apartmanı muhtelif saatlerde gezip
"hatice abla, yumurta kırarsanız
kabuğunu falan bana verin.
meyve sebze kabuğu olur,
çay dibi olur.
atmayın olur mu?" diyorum.

insanlar tuhaf tuhaf bakıyolar.
hmm demek ki çok okuyunca
kafayı çiziyo bunlar algısı oluşuyo.

sonra saçlarımdaki kırıklara
tek tek isim veriyorum.

garip garip çorbalar yapıyorum.
onların türk mutfağında piştiğini görse birisi,
beni türkiye'den kovar yeminle.

bi gideyim istiyorum.
kuala lumpur olur,
hindistan olur,
fiji adaları bile olur.
böyle çok değişik bi yere gideyim
ne biçim de farklı olsun.


 bi tuhafım.
 olm havlu kenarı yapıyorum daha ne olsun.
havlu kenarı yapan kız mı kaldı?
 böyle oturuyorum
canım sıkıldı ya dur bi havlu kenarı yapayım diyorum
kalkıyorum dantel boncuk bilmem ne döküyorum ortaya.

 ama bazen çok güzel şeyler de yapıyorum,
bak böyle.



 pembesi bile var(:

iyi ki mutfak denen bi yer var.

sonra evin yüzünde dolaşıp
eşyalara bakıp
bişiy yaparım ki ben bunla diyorum.
nihaleden küpe organizerı yaptım,
çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu taam mı?





bu boş beleşliğin sonu
nereye varacak bilmiyorum okuyucu..

o bişey değil de;
patates kabuğu falan var mı?






 

23 yorum:

  1. bu sorunun sorulmasını bekliyorsun ahanda bende soruyom napcan kızım patates kabuğunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çöpleri biriktirip kompost yapıcam. sonra bu iş için seçtiğim mikroorganizmaları çöplerin içine atıcam. normalden daha fazla nitrat üretmelerini sağlayıp bu nitratlı kompostu da gübre olarak kullanıcam. mikrobiyal gübre yani. ama çok çöp lazım.

      Sil
    2. hımm haklısın hatice ablanınkiler yetmez ben bir fıçı doldurdum bir torba gübre çıktı çok zahmetli yaa

      Sil
  2. Kabuk yokta püre var olur mu? :)))
    Maşallah pekte becerikliyiz,pasta çok güzel olmuş he fikir verdin bizlere de :)) birde ulaşımı zor olmuyor mu? ne bileyim yamulma,erime falan :)

    Küpe organizerin de müthiş :) nerden geldi aklına,şimdi ben de yapayım diyicem ama,düşündümde en son 5yaşındayken küpe takmıştım,22 yaşında olup tek bir küpesi olmayan kız benimdir herhâlde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben götürünce sorun olmuyor, şeker hamurunda sıkıntı yok da krema eriyebilen bişey senin de dediğin gibi(:

      ben küpe çok seviyorum ya. üçyüz milyon tane top küpem var. kulağıma beşinci deliği açtırsam mı diye düşünmüyo değilim.

      Sil
  3. küpe organizerı olayını tebrik ediyorum. Tam da ihtiyacım olan şey :)

    YanıtlaSil
  4. ahahahahaaaaaa :)) E güzeldi vallahi, en çok pasta, yok yok havlu kenarı projesi, ondan daha da küpe zımbırtısı, ellerine sağlık, güle güle iyi günlerde kullan :)
    Patates kabuğu bu akşam çıkacak, beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adres alayım.

      Sil
    2. ;) Zeynep Kamil'e doğru lütfen :)

      Sil
  5. pasta şahane olmuş:)ne zamandır danışmak istiyordum kısmet bu güneymiş:)
    bu pastanelerdeki pastaların:P kreması varya,akmaz kokmaz dimdik durur.diyolarki:) yağ ve pudra şekerini çırpınca oluyormuş? birde şeker hamurunu pastaya akşamdan kaplarsak (ertesi gün yenecek)buzdolabına koyabilirmiyiz? birde şeker hamuru kaplı pasta kolay dilimlenebiliyormu?
    nisanda kızımın doğum günü var aşmak istiyorum kendimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kremada asla yağ kullanmıyorum. belki ondan olabilir, denemedim gittiğim kurslarda da böyle bi detay duymadım ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum o kadar yağlı kremanın. kremşantinin veya kaplama kremasının içine biraz krem tartar ekliyorum, taş gibi oluyo valla(:

      şeker hamurunu önceki akşamdan buzdolabına koyarsan kuruyabilir. rengi matlaşır diye düşünüyorum. gayet kolay dilimleniyo, tadı açısından da şeker&sugar markasını öneririm eğer pastanı kendin yapacaksan. ben önceki günden pasta kaplayıp dolaba koymam, o yüzden kesin birşey söyleyemiyorum ama bana mantıklı gelmedi. önceki günden frosting işlemini yapıp pastayı o gün kaplasan olmaz mı?

      Sil
    2. asla yağ kullanmıyorum derken kastettiğim yağ ve şeker karışımı kremalardı. yani illa ki içinde bi miktar yağ oluyo da dediğim gibi yağdan mamul krema pek hoş bişey değil.

      Sil
    3. çok teşekkürler:)çok faydalı oldu bilgilerin.ben o zaman krem şanti kullanırım.çünkü akşamdan hazırlamam lazım.krem şanti eridiği için istediğim süslemeleri yapamıyorum.barbi pastamızda öyle olmuştu.krem tartar ilk kez duydum sağol:)mutlaka deneyeceğim.krem tartarı 1 paket krem şanti için ne kadar kullanıyorsun ve gıda boyası ekleyebiliyormuyuz.çok çok teşekkür ederim:))

      Sil
    4. elbette gıda boyası ekliyoruz, yukardaki pastalar gıda boyalı. onda da kullandığım organik bi marka var da şimdi evde değilim adına bakmam lazım. bir paket krem şantiye bi çay kaşığı kadar krem tartar kullanıyorum

      Sil
  6. anneme göre odam çöplükmüş odama bekliyorum semmmaaa burdan sana malzeme çıkabilir pattis kabuğu çıkmaz belki ama kağıttır defterdir çoraptır neyin ihtiyaç varsa beklerim yani:DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt çok lazım bak, o olabilir. ama çorap istemezük.

      Sil
  7. Hallaaaaam yarebbim ne güzel yazıyon ya yazsan da okusam diye bekliyom hep (yalan beyleyemiyom çok çalışıyom ondan fırsat buldukça hepsini okuyom kombo yapıyom daha güzel oluyo :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehehe üfürükçüye bak(:

      Sil
  8. güzel şeyler yapıyosun aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek öyle değil aslında(:

      Sil
  9. can sıkıntısı yaratıcılığın ilham perisi olsa gerek,en azından senin için.
    nihalenin aynısından bende de var,bir deneyeyim ben de benzer birşeyi..

    YanıtlaSil

 
;