15.6.12

tartolet yapıyoore

tatlı yapmak zamanı.
tarif isteyen varsa vereyim, 
ço sempatikler çünkü(:
kalıplara koyup pişirip çıkardıktan sonra şöyle oldu;
sonra istediğim bi çeşit dolgu kreması, meyve, üstüne sostu jöleydi efendime söyleyeyim ne istersem doldurdum
yaz meyvesi felan felan




en soldan sonuncu nazarlığı görmezden gelin,
ço çirkin oldu o(:

9 yorum:

  1. Ohh şimdi 5 çayının yanında olsa ne güzel giderdi ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. evet evet tarif istiyorummm :)

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun(:

    100 gr margarin, 60 gr pudra şekeri, 200 gr un, 1 yumurta, varsa azıcık vanilya(kapalı paketlerdekileri kullanmıyorum ben, kanserojen falan var, vanilya çubuğu öneririm) bu malzemeler hamur için. ben margarin kullanmadığım için biraz tereyağı biraz sıvıyağla hallettim.

    bu hamuru 20 dakka falan buzdolapta bekletiyoruz, sonra yağlanmış tart kalıplarına serip 180 derecede fırınlıyoruz. işte çıkarınca o ilk resim(:

    içini istersen beğendiğin bi dolgu kremasıyla, veya ganajla, veya taze meyveyle doldur; ben üstüne çilek jölesi gezdirdim amma lakin ki şart değil:) süslemesi, görüntüsü tamamen hayal gcüne kalmış. bi keresinde içine krem şantiyle jelibon karıştırıp doldurmuştum; çok sükse yapmıştı:)

    YanıtlaSil
  4. Oleyto ben de yapazaum:D Bu nasıl be cenecer;-)

    YanıtlaSil
  5. ne biçim de süslersin sen, benimki uydurmasyon(:

    YanıtlaSil
  6. gece gece bak iştahım kabardı şimdi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. (: gönderebilirim?

    YanıtlaSil
  8. pek şeker gözüküyorlar, afiyet olsun ;) yapımı biraz zahmetli geliyor bana tartoletlerin, tabi burada kekle kıyaslıyorum :D

    YanıtlaSil
  9. :) ekmeğe yağ sürmekle kıyaslamadığına şükür kedicik. aslına bakarsan kalıba sermek kısmı hariç çok kolay. ama o kısım, düzgün şekil vermek falan biraz sıkıyo insanı. ya da benim gibi aceleci insanı sıkıyo:)

    YanıtlaSil

 
;