23.3.14

ahh ben de orda olaydım da amin diyeydim..


beni hamileyim diye götürmeyen,
ekran başına yapıştıran bütün aile fertlerine selam ederim.

ne olur şimdi ama öyle, ama böyle diye siyaset konuşmayın
ben gönlüm aka kondu diyeyim,
siz aksini düşünüyorsanız b*ka kondu diyebilirsiniz.
tartışmayalım, e mi kuzum?

ben çok aşığım uzun adama..






35 yorum:

  1. Bende orda olmak isterdim..ama başka yerlere uğradım bugün ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o ne hoş bir isim öyle, aslında hepimiz birbirimizin aklını okuyoruz ama sizin aklınıza gelmiş bunu böyle yazmak. çok sevdim de cümleyi toparlayamadım birden (:

      Sil
    2. Korkuttuğum için özür dilerim :)

      Sil
    3. korkutmak? bi an bugün karşıma çıkıp beni aniden korkutan biri oldu mu diye düşündüm ama olmadı da. sanırım beynime kan gitmiyo, anlamadım. halbuse artık iki beyinliyim.

      Sil
    4. Çekemeyenleri görüyorum.

      Sil
    5. bişey diyim mi, aklını okuyamıyorum (:

      Sil
    6. ay sabah sabah aydınlanma yaşadım ben :) iki beynimi mi çekemeyenleri görüyorsun? normaldir ya bu ülkede beyinsiz kadının perdesini koltuğunu kolyesini çekemeyen insanlar var, beyin ki ne kadar değerli :) he benimkinden tam randıman alamıyoruz ama olsun, hayat böyle de eğlenceli :)

      Sil
  2. Adsız17:38

    İki beyinlimisin?beyinsizsin resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye sevdiklerim yüzünden mi (: gel kapışalım, konuya soru eklerinin ayrılmasından başlayalım ister misin?

      Sil
    2. Adsız16:05

      Soru ekleri çok da önemli değil bu kadar yasağın,tapelerin,yolsuzluğun,hırsızlığın ve katillerin yanında değil mi Semacığım.

      Üzmek istemem ama sen zaten farklı yorumlara açık bir kadınsın.Bebeğinle sağlıklı ömürler canım.

      Sil
    3. çok da önemli, karşısındakini beyinsizlikle itham eden biri bence hata payına fırsat vermemeli, bak bence diyorum :) uff snn be slk diyip zekice bi cevap verdiğini sanan insanlar gibi olmuş bana kalırsa, bak bana kalırsa diyorum :)

      söylediklerinin yanında önemli mi kısmını ise tartışmaya kalksak ben yetinemem, gel karşı karşıya bi konuşalım isterim bütün tarafları bütün olayları. ama adsızsın, olumsuz tüm yorumlar gibi nedense..

      teşekkür ederim, bi sağ salim doğurmaya ihtiyacım var, bi de daha öncesinde kendi sağlığıma ulaşmaya ihtiyacım var. iyi niyetli cümlen için teşekkürler (:

      Sil
  3. Ben dedim yavrum senin yerine de üzülme :) Sınav yorgunluğu demedim gittim valla , şuan ayaklarımı hissetmiyorum o ayrı, ama onun katlandıklarından sonra bu yorgunluk ne ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halam da mesaj attı sabah, ben senin yerine bağırdım diye (: ben de seçim sonrası konvoya gidicem artık, önceki efsaneydi, bu daha da harika olacak sanırım..

      Sil
  4. Adsız14:17

    bu hangi partinin mitingi yiaa

    YanıtlaSil
  5. Adsız01:33

    anlaşılmıyo resimden

    YanıtlaSil
  6. what about twitter?? ne diyeyim ki b.ka konulmuşluk var gibi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) arada böyle öngörüşlülüklerim vardır

      Sil
  7. Adsız12:09

    şehitlere kelle diyen bir adama aşıksan ne diyeyim ülkemiz kimlere kaldı bütün şehitlerin vebali sizin gibilerin boynuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. köpeklerin katlettiği bütün şehitlerin vebalini bana yükleyen birine ne diyeyim ki, o zaman ülkedeki diğer tarafların yaptığı tüm olumsuzlukların, provakasyonların ve yolsuzlukların da vebali sizin boynunuza; siz hesabını verin ahirette inşallah derim ama allah öyle sanıldığı kadar hesabını kitabını yarattığı basit kullara bırakmıyo. bilmez mi hepimizi yaratan, neyin vebali kimin üzerinde?

      önemli olan başını yastığa rahatça koymak bence, tüm inandıklarınla, tüm sevdiklerinle, tüm buğz ettiklerinle. hayatı başını toprağa rahat koymak için yaşamak gerektiğine inananlardanım, ben her akşam provamı yapıyorum ve bu durumdan da oldukça memnunum.

      bi de bişey merak ediyorum, hepiniz aynı adsız mısınız ya?

      Sil
    2. Adsız22:49

      katledilen onlarca gencin katilleri-bahsettiğiniz köpekler- meclise getiren, demokratikleşme paketi diye diye bu kadar tepemize çıkaran uzun adama aşıksınız. çok yazık. bu arada ben bu yorumları yazan adsızlardan değilim. adım firuze. ve sadece üzülüyorum bu ülke için. bu düşünceler için. dediğiniz gibi Allah hesabı bizlere bırakmayacak elbet. biz göremesek de bu kadar hırsızlığın, kul hakkının hesabı ödenecektir.

      Sil
    3. umuyorum. ve umuyorum ki hesaba çekilenler arasında bizlerden önce "aman onlara vermeyelim de ikinci parti kimse ona verelim, chp bdp hdp farketmez" diyenler, seçim sürecinde taa sekiz sene önceden tanışmışlığımız olup bak sende bi damla hatırım varsa diye psikolojik baskı yapmaya çalışanlar gelir. hepimiz rabbimizin adaletine güveniyorsak, hepimiz vicdanımız rahat yatıyorsak uykuya, neden "çok yazık" diyerek başkasını tenkit etmeyi tercih ediyorsunuz? e rabbim sorar çok yazık dediklerinize hesabı, ne üslubunuzun çirkinliğine edecek eleştirim var benim, ne görüşünüze.

      çok aşığım, çok yazık. oturup ağlayabilirsiniz.

      Sil
  8. İyi ki götürmemiş seni. Bebeğini doğur bakalım bi' kızım! Dünya gözüynen bi teyze olalım sonra atlarsın curcunaların içine! Ama o bana dayı desin istiyorum *.*

    Akepeden de zerrece hazzetmiyorum ama, ne diyeyim. Herkes bir şeyler düşünüyor, herkes bir şeylere inanıyor. Bana kalırsa son zamanlarda olanlar hiç yenilir yutulur cinsten değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheh dayı mı :) bizim ev dizisindeki gibi cesi dayı mı desin yani? e sen de ondan daha az kreatif sayılmazsın :)

      o değil de ben o cesinin glee'deki olduğunu anladığımda çok ciddi bi aydınlanma yaşamıştım, vayy canına!

      dediğin gibi küçük balığım, herkes bişeylere inanıyo. ben allaha inanıyorum, sen ateistsin; benim bir siyasi görüşüm var, senin bambaşka. bu yüzden bi komünden farklıyız, bu yüzden saygı duymak gibi bi yetimiz var -bazılarından farklı olarak-, bu yüzden kendi doğrumuz var diye sevinmenin tadını, sonu ne olur diye başkasının üzüntüsünü yaşıyoruz. ben bu durumdan oldukça memnunum; ölmeden önce kimin ne olacağını hiçbirimiz bilmediğimize göre, herkese eşit şansla ve eşit mesafede yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. öyle yaptığıma da inanıyorum, çok şükür. ben en doğruyum demiyorum asla, ama doğrunun bu olduğuna inandığım için anlayamıyorum bazı saldırgan tutumları; ve yine bunun için gülümseyerek uyuyup uyanıyorum her sabah.

      keşke herkesin gayesi karşısındakine sadece olumsuz eleştiriler yöneltmek yerine eleştirilmeyecek kadar düzgün bir insan olmak olsa, keşke hepimiz öyle olsak ama o zaman da takdir edilmenin tadına varamayız değil mi:) gördüğün üzre işin içinden çıkamıyorum, ama bildiğim tek bişey var ki kendiyle sorunu olmayan insanın kimseyle sorunu olmaz.

      öperim tatlım :*

      Sil
    2. Ehehe evet dayı! Hep dayı olmak istemişimdir.

      Ben hayal kırıklığı yaratmak istemem ama Glee'deki cesi kim hiç bilmiyorum :D

      Söylediklerinde çok haklısın. Ben de artık, sadece kardeşçe yaşayabilelim istiyorum. Benden çok çok farklı olan insanları sevmek konusunda hiç sıkıntı çekmiyorum. Dediğin gibi, herkes birilerini eleştirme peşine düşeceğine kendini düzeltmeye çalışsa, belki hepimiz kardeş olabilirdik. Dünyadaki temel kuralları, anlayışı, sevgiyi ve saygıyı bulmak için de çok aynı şeylere inanmak gerekmiyor. İnsan olmak yeter.

      :*

      Sil
    3. şimdi senin yaşın küçük, tam hatırlamazsın.
      (allam! hep bunun havasını atmak istemiştim, sonunda!)

      bizim zamanımızda full house diye bi dizi varıdı, olsen kardeşler sıpa kadardı, onların dayısı vardı cesi dayı. odası gitar doluydu, diziyi onun için izlerdik ço enteresan bi adamdı. friends'deki coyi tribbiani neyse full house'da da o o. şimdi sen friends'i de izlememişindir, yaşın azcık küçük olduğundan. (ohh içim ferahlıyo yeminle.) sonra o cesi dayı yaşlanmış meğersem glee'deki john stamos oymuş. ben izlerken farkedemedim sonra bi gördüm ki tey tey neymiş de neymiş.

      hiç anlamadın dimi? valla ben bile tam anlamadım ne dediğimi. oy ablasının minik balığı, insanın beyni akıyo bazenleri. neyse burdan bak bi sen

      http://22dakika.org/john-stamos-da-glee-de/

      Sil
    4. Ya ben biliyorum Friends'i. Azıcık anladım ama çoğunu anlamadım. İtiraf ediyorum :D

      Sil
  9. Derdim tartışmak değil, zaten seninle aramızda iyi kötü muhabbetimiz geçmiş tabi ki tartışacak değiliz ama çok samimi söylüyorum boğazıma bir şey oturdu, gözlerim doldu görüşünü öğrenince.
    Hiç ama hiç beklemiyordum ciddi manada şok yaşadım.

    Şu an nasıl içim acıyor anlatamam. Bu akşam "kim veriyor bu oyları" dediğim kitlenin içinde senin de, bu kadar saygı duyduğum, zekasını, kalemini sevdiğim birinin olması çok yaktı canımı.
    En çok da bu adamı dindar zannedip sevmeniz üzüyor beni biliyor musun sema?

    Ben ateistim, eşim dindar 5 vakit namazında. Lanet ediyor geçen dönem akp'ye verdiği oya. Artık yaptıklarını ona oy verenler bile görüyor. Bu akşam gösterilen oyların çoğu sahte bana göre, İnsanlar bu kadar duyarsız olamaz, olmamalı...

    Bunların yaşadıkları, anlattıkları din kuranla bağdaştırılamaz hatta kurana hakarettir bu adama dindar demek.

    Çok uzatmamak istiyorum ama çok kötü bir an yaşıyorum o yüzden dayanamıyorum. Hepsini bırak. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, yıllardır her yanda kadrolaştıklarını, başım açık diye alınmadığım işleri, gözümün önünde birebir şahit olduğum cemaat rantını, eşime dostuma yapılan " seni şuraya müdür yaparız ama şu partiye üye olup, sohbetlere geleceksin" zorlamalarını, üstümüze kabus gibi çökmelerini bırak.

    Senin başbakanın bir kadını kadın/kız diye ayırıyor. Kendi isteğiyle biriyle sevişmiş bir kadınla sevişmemişi ayrı değerde görüyor semam razı mısın buna? İnsanlığına sığıyor mu bu o inandığın Allah aşkına söyle?

    Senin başbakanının emrindeki vekiller daha nice laflar sayıyorlar kadınlara eminim hepsini benden iyi biliyorsundur çünkü benden daha zeki bir kadınsın. Unutmuş olamazsın. Vatandaş olarak demiyorum bir kadın olarak onuruna yedirebildin mi bütün o sözleri? :(

    Yemin ederim çok kötüyüm. Nasıl bu hale geldi toplum aklım almıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok şaşkınım ponti, dindar zannettiğim için seviyorum mu demişim, veya cessie'ye sen ateistsin, ben değilim ama sen benim küçük balığımsın dememiş miyim? nereden varıldı dindar diye sevildiği hususuna? başım kapalı diye alamadığım formasyonu, masterda bu yüzden istediğim hoca tarafından seçilmeyişimi ve üç buçuk senedir sürünüşümü, istanbul üniversitesindeyken hiçbir cemaatle alakam olmadığı halde "git üstünü cemaatin tamamlasın" diyen hocalarımı, başörtüsünün şekline göre onlara düzenlediğimiz komplolar konusunda anlaştığımızı sanıp köşede bucakta sıkıştıran sayın cihan demirci'yi hatırladım sen başım açık diye alınmadığım iş diyince. üstüne kabus gibi çökülen bi sen değilsin, ben de değilim, ikna odaları başörtülülerin eğitiminin en korkulu rüyasıysa, buna rağmen bunu yapanlar eğitimsiz diye onları küçümsüyorsa ve bu çöküşün büyük boyutu da cemaatleştirme-kamplaştırmaysa, ayrımlar yüzünden çekmişsek başka şeylerden, nasıl bu kadar ayırır kamplaştırırız birbirimizi?

      inanır mısın benim de boğazımda bi düğüm şu anda. ahh pontim, bu benim görüşümü ilk söyleyişim değil ki. benim boğazımdaki düğüm görüşümü anlamamana değil, senin görüşünden olmayan birini gördüğünde boğazına bir düğüm oturmasına..

      benim başbakanım ponti. dindar diye seviyorsunuz dediğin için değil, nasıl aynı inançtan olmadığım arkadaşlarım varsa, sen de aynı inançtan olmadığın bi adamla evliysen anlaman gerekirdi birini sevmek için dine dayatmanın gerekli olmadığını. benim boğazımdaki düğüm bu yüzden.

      bazen enverle tartışırız, yüzyıllardır. bilirim ki o beni kırmak istemez, ben onu kırmak istemem. gönlümüz aynı şeye ısınamamıştır sadece, ben onun insanlığını çok severim, o benim neyimi sevmiş anlayamam. ve derim ki; susalım mı? çünkü ettiği cümleler onarılmayacak hasarlar bırakacaktır bende, bilirim. susalım mı pontim? bi sindirelim mi? sen benim politik görüşümü, ben senin bana karşı olan görüşünü?

      Sil
    2. ben yeni görmüşüm demek.

      susmasına susalım o kolay ama ben konuşabileceğimizi de umuyorum. kimseye bu şekilde anlatmadığımı sana anlatmaya çalışmak ve sormak istiyorum :

      Zamanında ezilmişsin, çok kötü şeyler yaşamışsın ve çok haklısın. Kimse yaşadığı din ve dış görünüşü ile yargılanamaz. Kimse böyle bir muameleyi hak etmez kendini daha çağdaş ve özgürlükçü zannedenler tarafından.
      Sence benim eşimle bile görüşlerimiz bambaşkayken buna saygı duymamam mümkün mü? "Sende mi onlardansın?" derken şunları kastetmiştim ;

      Bu adamın zamanında ezilen insanları din ayağına birleştirip iktidarı için kullandığını göremeyen,

      Zamanla bu adamın da size yapılanları aynı şekilde biz açıklara ve dini olmayanlara yapacağından,

      Sırf başörtüsüne özgürlük getirdi diye yaptığı onca yolsuzluğu, hırsızlığı, kışkırtmayı, ayrımcılığı ve halkı aşağılayıcı diktatörce sözlerini görmeyenlerden,

      Yaptığı bütün çirkinliklerini dini bir halı gibi kullanıp altına gizleyen, dünkü seçime bile belgeli türlü hileler karıştırdığını göremeyen

      insanlardan mısın demek istemiştim sema?

      Bizim aramızda da ötekileştirenler var evet "cahil, yobaz" diyerek. Ama onların da çoğu bu gerçekleri görmeyenlere olan sinirle söylüyor bunları yanlış olsa da. Nasıl görmezler aklımız almıyor çünkü.

      Sema bu koskocaman bir kısır döngü. Kaç yıl rahat edecek dindarlar? 5? 10?

      Sonra belki tekrar bir karışıklık tekrar dini ezen bir iktidar. Tekrar biriken kin ve kutuplaşan halk.
      İstemez misin sana da bana da aynı mesafede bir başbakan? İstemez misin sen başörtünle her yere girip çıkabilirken ben lıkır lıkır içkimi içeyim? Neden böyle bir dünyanın hayalini kuramıyoruz da illa ben diyoruz. İlla benim dünyama uyum sağlamak zorundalar...

      Anlayamıyorum, anlıyor musun semam? Bariz şekilde halkı kutuplaştıran bu adamı seveni anlayamıyorum. O yüzdendir "sende mi onlardansın?" deyişim, bu yüzdendir şok olup istemeden ötekileştirmem.

      Kalbini kıracak bir şey söylememeye çalışmış ve kırmadığımı düşünmüştüm. Bilerek kırmam da zaten.
      Ama bir kez daha böyle düşün, benim için...
      Belki de en güzeli susmak.

      Sil
    3. kimdir söylediğin şartları sağlayacak ponti? sen alternatifler arasından hangisine verdin oyunu, hangimize söylediğin kadar eşit davranabilecek?

      ötekileştirmenin istememesi olmaz. sen bendensin, benim her cümlemde anlatmaya çalıştığım bu. ben de bilirdim akp kazansın, bilmem ne olsun, kahrolsun solcular bana neler çektirir demeyi. ama alakam yok bu söylemlerle, sadece "ben uzun adama çok aşığım, siz gönlün boka kondu diyebilirsiniz" dedim.

      ben de anlayamıyorum, anlıyor musun ponti? ben insanım, herkes benden. ama sen benden değilsin, onlardansın diyişleri anlamıyorum.

      bir kez düşünerek kurduğum bi cümle değil bu, adsız olarak yazılan yorumlar daha da biliyor içimi ve senin için bi kez daha düşünüyorum. sen bendendin ponti, "onlardan mısın" diyene kadar.

      Sil
    4. söylediğim şartları sağlayacak bir tane bile lider yok şu an, bunun ben de farkındayım. ama tek çarem bu kadar taraflı ve ayrımcı bir lider olamaz, olmamalı.
      eğer olursa bizi kutuplaştıranlardan şikayet etmek komik olur.

      sorduğum onca şeye cevap vermeni isterken hala ötekileştirmeyi arzulayan yorumlar görmek daha çok susmayı düşündürüyor bana.

      ama bil ki o "hepimiz biriz, herkesi kabul edin, herkesi olduğu gibi sevin" minvalindeki, "onlar bizi istemiyor yoksa bizim bir sorunumuz yok" alt yazılı sözde barışçıl açıklamaların desteklediğin partiyle ve aşık olduğun liderle o kadar çelişiyor ki bütün inandırıcılığını kaybediyorsun,-sunuz...

      kırgınlığıma ve üzüntüme yenilip bu kadarcık haddimi aştığım için de üzgünüm.

      inandığın allahına emanet ol

      Sil
  10. Adsız16:04

    Yani ben sizi asla anlamayacağım.Her şey ortada hırsız,katil,din sömürücüsü bir adamı nasıl seversiniz anlam veremedim.Adam bin bir hile soktu sandığa.Kör müsünüz? At gözlükleri derinizle birleşti de çıkaramıyor musunuz?

    Ama sevindim eşiniz sizinle aynı fikirde değil sanırım.Çocuğunuz en azından sizin fikirlerinizi benimsememe şansı olacak.Daha iyi bir birey olabilir.

    Bu arada burada saygı naraları atıyorsunuz şu an ama gezi olaylarında hiç de saygı görememiştik sizden.Kendi dediğinizi bir de yapsanız ne güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi? gezi parkı zamanında yazdıklarıma bi baksaydınız şimdi bunları yazmıyor olurdunuz. eşim de benle aynı fikirde, ama eşim olmasaydı ve çocuğum başka fikirde olsa da dayatmalarda dışlamalarda bulunmam sizin gibi, aramızdaki bu farktan dolayı çok mutluyum ve yüzüme gurur dolu bir gülümseme yerleştirdiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. siz ananız babanız bu görüşte olduğu için mi bu görüştesiniz? benden daha iyi bir birey olduğunuzu, çocuğumun benden daha farklı düşündüğünde daha iyi bir birey olacağını nasıl, ne hakla iddia edersiniz?

      Sil

 
;