1.6.13

wt?




olayın orasında burasında değilim de,
çok merak ediyorum
eylem yapanların kaç tanesinin
tek bir ağaç dikmişliği var?

kaç tanesine bugün avmye gitme
gel harcayacağın parayla ağaç dikelim desen gelir,
ya da verir parasını?

bugünün sorusu buydu,
hadi değişik bişey yapıp düşünelim.





131 yorum:

  1. Emin ol % 90 i verir parasini. Peki sen verir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdim, veririm, aktif wwf üyesiyim, vermeyecek olsam yazmam, sormam

      Sil
  2. sen bu kadar olayın sadece 2-3 ağaç için isyan eden entellerin işi olduğunu mu düşünüyorsun? 1. Dünya Savaşı da Avusturya-Macaristan veliahtının bir Sırp milliyetçisinin öldürmesiyle başlamıştı zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asla. aktivistlerin fitili olduğu aşikar, yalnız bu kadar birikmişlik varken neden daha önce toplanılmadığı da kafamı kurcalamıyor değil.

      sadece olaya bu açıdan da bakılması gerektiği taraftarıyım, sevgili Mes Tidyghost emin ol %90ı verir demiş ama ben bunu ordakilerin çoğuna normal hayatında sorsam popolarını dönüp gideceklerinden, acelem var diyeceklerinden, duymazdan geleceklerinden eminim. Belki yolda karşılaşıp kendisine sorsam o da aynı şeyi yapar, umarım yapmaz, fikri-zikri ve tavrı birbiriyle uyumlu biri olduğunu düşünüyorum. Ek olarak öğrenciler sokakta karşılık beklemeden engelliler için dergiler satmaya çalışıyo kaçının bir kez almışlığı var, veya herhangi bir sivil toplum örgütü için birşey yapmışlığı, çok merak ediyorum. Ben Mes kadar iyimser olamıyorum yaşadığım toplumda, ve eğer dediği gibiyse Mes'in yaşadığı yerde yaşamayı çok isterdim.

      Sil
    2. Poposunu donup duymazdan gelecek olan insanlar su anda da popolarini donmus baska tarafa bakmakta zaten. Buradaki insanlarin hic biri keyfinden gaz bombasina, plastik mermilere, coplara direnmiyor herhalde ha ne dersin?

      Sil
    3. Mesciğim, derdim öyle açık ki. Keşke gerçekten doğa için de böyle eylemler yapılabilse, sahiden dediğin gibi yüzde doksanından olumlu cevap alabileceğimi düşünmüyorum. He dicen ki ormanların kralı sen misin? yok. istediğim şeyin ütopya olduğunun farkındayım ben..

      Sil
  3. ağacın kesilmesi bardağı taşıran son damlaydı.. biriken bi tepkinin patlama noktasıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farkındayım yukarıda da belirttiğim üzere, patlama noktası da olsa bir ağaç için eylem yaparken kendisinin bir ağaca genel olarak ne kadar önem verdiğinin farkında mı oradakiler, sorum tam olarak bu.

      Sil
  4. Allah razı olsun yazdıklarına katılıyorum ağaç bahane yılbaşı gelince kesilen ağaçlara niye sahip çıkılmıyordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke insanlar doğa için de bu şekilde örgütlenebilse..

      Sil
    2. allahaşkına kaç tane türk ailesi evine ağaç kuruyor, hadi kurdular canlı ağacı getirip salonun ortasına koyan toplamda kaç kişidir, dalga mı geçiyorsunuz bu derece cahil söylemleri bırakın ayıptır, günahtır
      semma blogunu takip ediyorum uzun süredir, kişisel fikirlerimiz örtüşmeyebilir, çok seslilik, fikir alışverişi iyidir. ancak bence sorguladığın şey çok anlamsız, millet ağaç için ayaklandı ama ağacı sallayan kaç kişi var ki aralarında sorusunun cevabı evet çoğu sallamaz, yere tükürür, çöplerini atarlar, ama konunun ağaçlar olmadığı çok aşikar değil mi?
      bence ölen her asker için ayaklanılmalıydı, reyhanlı için, kürtaj için, kadın cinayetleri için dökülmeliydik sokaklara, bu vesileyle toptan hepsi için döküldük fena mı?

      Sil
    3. dürüst ol canımı ye. ama sence sorguladığın şey çok anlamsız dediğin sürece doğaya gereken değeri vermiş oluyor muyuz? ben hala çözebilmiş değilim, bundan sonra doğa için de bu kadar birleşilsin demenin nesi zor..

      Sil
    4. buraya yorum yazan hiç kimse ne alakası var be ne birleşcem doğa için demedi ki zaten

      Sil
    5. ben öyle dediler demedim, doğa için de böyle birleşelim diyen kaç kişi oldu dedim.

      Sil
  5. Adsız14:37

    İnsanlara düşüncelerini haykıracak ufacık bir delik bile bırakmazsan, sebep bir gün ağaç olur, bir başka gün bir yazı olur, bir yasak olur yine çıkacak bir yol bulur kendine.

    Burada asıl sorun insanların seslerinin bastırılmaya çalışılması...Ama özgürlük öyle kuvvetli birşeydir ki öüne çıkanı kapar götürür!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebep olsun, amaç olsun, ne olursa olsun o kısmını tartışmıyorum. sadece merak ediyorum..

      Sil
  6. Şuan orda yürüyenlerin %90'nı "kürtaj" mes'elesinde bir "cana" kıyabilen insanlardan ibaret,ama gel gelelim ki,bir "ağaç" daha değerli oldu hasbalarıma :)
    Keşke "Ayasofya" için de bu kadar duyarlı olsalar...!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke gerçekten ağaç için olsa, bi ağaç için böyle bir eylem yapabilecek kadar doğasever olunsa. anlamıyorum ki.

      Sil
    2. Kurtaj meselesinde haykiran insanlar ozgurluk diye haykiriyordu parfumumun kokusu eger on yargilarindan siyrilip bu gozle bakabilseydin bunu rahatlikla gorurdun. Oysa dini herseye alet edenler bu ozgurluk cigligina da bir kulp bulmayi basardi, senin su an yaptigin gibi. Sen de bir kadinsin soruyorum sana, hangi kadin gule oynaya yatar kurtaj masasina? Cevap vereyiim ben sana hicbiri. Sana tecavuz edildigini dusun ve hamile kaldin dogurmak ister misin o cani. Allah a inaniyorum dedin ve dogurdun diyelim. Ne derece annelik yapacaksin o cana? Veya cocugun engelli bedenen veya zihnen. Bunlari hic dusundun mu? Dusunmedin elbette. Size gore ozgurluk diye haykiranlarin hepsinin namusunda duyulacak bir suphe vardi oyle degil mi? Ozgurluk diye haykiran dilleri bir defa da onyargisiz dinleyin bir sey kaybetmezsiniz!

      Sil
    3. burda bana hitap edilmemiş ama cevap veremeden edemedim. kürtaj yaptıranların hepsinin tecavüz kurbanı olduğuna mı inanıyorsun sen mes?

      bence herkesin aklı, vicdanı, fikirleri doğrultusunda istediğini yapma hakkı vardır; bırakalım isteyen kürtaj yaptırsın, manevi ve sıhhi sorumluluklarıyla kendi baş etsin.

      ama bana bi çocuk yeter diyip daha sonrakileri aldıran evli insanlar kürtaj yaptırmış olmuyor mu mesela? hayat arkadaşım diyip evlenmeden hayatını paylaştığı fakat bi çocuğun sorumluluğunu paylaşamayacağını anlayıp kürtaj olanlar?

      ben bu kürtaj meselesine kadın açısından bakamıyorum, bir bebeğin dünyaya gelmedi diye cansız sayılabilmesine mana veremiyorum. kadın istediğini yapar, zaten istediğini de yapmıştır, o bebek olmuştur. fakat burda o bebeğin canının bedelini kim ödeyecektir?

      tecavüz kurbanlarını tenzih ediyorum, kürtaj aşamasında da bunun kolaylıkla ayırt edilebileceğini biliyorum.

      ek olarak belirtmek istiyorum ki, dünyaya istenmeden getirilmiş onlarca çocuk tanıyorum ve hiçbirinin annesi babası biz seni istememiştik ne yaparsan yap modunda değil.

      kürtaj meselesinde haykıranlar "özgürlük" diye haykırıyordu, böyle bir hakları vardı çünkü aldırabilirim dedikleri bebekten tek farkları annelerinin onları kürtajla aldırmamış olmasıydı. e hani özgürlük başkasının sınırlarına kadardı?

      Sil
    4. Kürtaj yaptıranların hepsinin tecavüz mağduru olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda böyle düşündüğüme dair de bir şey yazmadım Semma.

      Söylemek istediğim, her şey sanıldığı kadar güllük gülistanlık değil ve kürtaj tamamen kaldırılırsa verdiğim örnek durumdaki kadınların halinin ne olacağının da düşünülmesiydi. Herkes özgürdür ve kadın eğer kürtaj yaptıracaksa da bunun sıhhi, dünyevi ve ölümden sonrasının sorumluluğunu alabilir. Bu özgürlüğü savunan kadınların hiç biri de sanıldığı gibi çatır çatır kürtaj yaptırmaya hevesli insanlar değillerdir. Konu özgürlüktür, başka yere çekilmesini bu sebeple doğru bulmuyorum.

      İstenmeden getirilmiş çocuklardan bahsetmişsin ama anladığım kadarıyla gördüğün çocukların hepsi evlilik süresinde istenmeden olmuş çocuklar, onların annesi babası elbette reddetmez çocuğunu. İstenmeden olmuştur ama sevdiğin adamdan olmuştur. Buradaki durum takdir edersin ki benim bahsettiğim durumdan daha farklı. Benim söylediğim örnek ise tecavüz mağduru bir kadının anneliğiydi. Bunu da açıkça belirtmiştim yorumumda. Var mı çevrende tecavüz mağduru olup da çocuk doğurmuş bir kadın semma? Umarım yoktur ve umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

      Sil
    5. Hayır yok, umarım hiç kimsenin çevresinde de olmaz. Umarım dünya erkeklerinin insanlık oranı hızla artar. Umarım "kadın kuyruk sallamıştır" diyen zihniyetlerin ağzı yamulur.

      Fakat ben yine aynı noktaya geliyorum, kafam sürekli aynı sorunun çevresinde dönüp dolaşıyo. Neden bir aktivist bir konuda eylem yaparken o konuyu hayatı boyunca hiç umursamamış oluyor? Postun asıl konusunda sormak istediğim şekilde; bugün eylem yapanlar hayatları boyunca hiç bugünkü kadar ağaç dedi mi allasen? Kürtaj eylemi yapan annelerin kaçı en son ne zaman çocuğumla kaliteli vakit geçireyim diye düşünmüştür acaba, çok merak ediyorum.

      Bak, tecavüz mağdurlarını tenzih ederim diyorum. Bir kadının kürtaj olma aşamasına geldiği zaman tecavüze uğramış olup olmadığı psikolojik ve fizyolojik tetkiklerle pekala anlaşılabiliyor zaten. Şimdi bunun dışında kalıp gösteriler yapanlar için konuşalım, zira benim bedenim benim kararım diye bağıran milyonlarca kadının hepsi de tecavüze uğramış değildi.

      Sorun aslında ne biliyo musun? Kadınlar sırf biz özgürüz istediğimizi yaparız beden bizim karar bizim sloganları altında bir cana kıymayı legal görüyorlar. Çünkü insanın fıtratı bu, istediğimi yapayım, sorumluluğunu almayayım. O zaman eylemler yapan kadınların kaçı anneydi? Kaçı bir çocuğun sorumluluğunu almayı biliyordu? Ne kadarı çocuk sahibiydi ve çocuğuna sahiden hak ettiği hayatı veriyordu, kendi hayatını daha ön planda tutmadan?

      Peki bugün eylemler yapanların kaçı gerçekten ağaçlara, doğaya değer veriyor? Kaçı sigara içmiyor, yerlere tükürmüyor, çöplerini araba camlarından atmıyor, yürüyerek gideyim de ozona el kadar faydam olsun diye kısa mesafede arabasından feragat ediyor? Çöplerini geri dönüşüm kurallarına göre ayıran kaç kişi var orda? Bugün eylem yapanların kaçı kaç tane ağaç ismi biliyor?

      Her konuda mağdur olan hakkını arasın, haklarını kullansın fakat bu esnada kendine haksız yaşam alanı açmaya çalışanlar da haddini bilsin. Hayat felsefem bu sanırım.

      Engelli olsa çocuğun demişsin, şahsım adına konuşayım ben doğururum. İnancım bu yönde. Benim inancım hamile kalıp kalıp aldırmaktır diyen olursa onun inancına da sonsuz saygı duyarım, yalnızca üzülürüm o kadar. Ben öyle mi dedim diyeceksin, yok ne dediğinin farkındayım, sadece inanç ve saygı çerçevemi belirttim.

      Konu özgürlüktür demişsin, işte bence de aynen öyle, aynı dili konuşuyoruz. Konu sırf annesi kürtaj yaptırmadı diye hakkını savunabilenlerin, anne olmak istemediği için birinin özgürlüğünü, yaşamını elinden alması. Ben bunda haklı hiç bir taraf görmüyorum. Benim için kesinlikle yediği haltın sorumluluğunu alamamaktır bu.

      Tartışmanın sahiden lüzumu yok, isteyen istediği hakkın peşine düşsün. Ama lütfen "hakkını vererek".

      Sil
  7. Adsız17:41

    HELAL OLSUN SEMMA !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helal de olmasın, haklı da olmayayım, insanlar duyarlı olsun, özeleştiri yapabilmek bu kadar zor olmasın, eleştirerek egosunu tatmin eden insanların allah müstehakını versin, herkes bi dönüp kendine baksın.

      Sil
  8. Hala ağaç diyorsun orman diyorsun , yukarıda 40 kere yazmışlar olay ağaç değil , olay ağaç kesilmesin denildiğinde(ki ne kadar doğru ve naif bir tepki ) buna gösterilen şiddete doğan ve artarak çoğalan bir tepki .. Bir ülkeyi yönetenler AVM yapıcam diye nasıl vatandaşına biber gazı atar ? tazikli su atar ? Bütün bunlar yüzünden gencecik insanların ölümüne sebebiyet verir ? NASIL ? Lütfen kimseyi aptal yerine koymadan merak edelim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o son cümle, o kadar haklı ki, kimseyi aptal yerine koymamak gerekiyor. Bir ülkeyi yönetenler avm yapıcam çekilin önümden demek için mi sıkıyor biber gazını, yoksa avmden çıkmayan insanlar hadi bi açık bulduk dalın indirin devirin tavrında olduğu için mi? Hala ağaç diyorum ormn diyorum, yukarda isterse bin kişi söylesin yine demeye devm edeceğim, oradakiler de dese keşke. Derdim bu, yukarıda 40 kere yazdım.

      Sil
  9. gunlerce protesto yapan insanlarin hepsi agac icin yesillik icin orada mi olduklarini saniyorsunuz ?

    agaclar icin giden belli bi kisim vardi 1 2 gun once dun ve bugun yasananlarin sebebi provakator zihniyetini tasiyan insanlardir agac maskesi altinda vatandasi galeyana getiriyorlar ve bu tur olaylar oluyor yesilligi koruyalim diyen biri yesilligi basmaz cami cerceveyi indirmez geciniz bu isleri

    pkk nin bolemedigi turkiyeyi provakator chp zihniyeti bolmeye calisiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam haklı.

      Sil
    2. hala chp diyorsunuz ya yapmayın, allah aşkına peygamber aşkına yapmayın, dindarı dinsizi sağcısı solcusu dökülmüş meydana, başbakanı da yandaşı da tutturmuş bir chp gidiyor, chpnin de mhpnin de ne mal olduğunu onlara oy vermiş olanlar bile gördü, bi şu akpliler açamadı hala gözlerini
      günlerdir olayların az buçuk içindeyim, taşı sopasını geçtim oturduğumuz yerde sırf oturduğumuz için gazladılar bizi, oturuyorduk ya oturmak nasıl bir provakasyon olabilir! başbakan çıktı kendi ağzıyla söyledi tekel işçilerine dokunmadık aylarca oturdular biz de bunlara erken müdahale edelim dedik diye, daha ne provakasyonu

      Sil
    3. sanıyorum emine ülker tarhan başbakan olsun söylemleri olayın daha çok chp'nin üzerine yıkılmasına sebebiyet verdi.

      başınıza gelene çok üzüldüm, zamanında benim de üniversitenin dışındaki otobüs durağında başımı kapatmaya çalışırken öğretim görevlileri tarafından fiziksel ve manevi hakarete uğramışlıklarım vardı; ilk kez o zaman suçu olmadan eziyet görmenin ne demek olduğunu görmüştüm. kurunun yanında yanan yaşlarız demek ki. çok geçmiş olsun, sahiden üzüldüm..

      Sil
    4. kurusu yaşı yok, provakatör denilenler sadece bir avuç insan, çoğunluk sadece özgürlüğünün, biraz daha kişisel alanın peşinde.

      ama inan boşuna konuşuyoruz, zamanında başlarını açıp girsinler, peruk taksınlar bize ne diyenlerin yerini bugün içmesinler, sıçmasınlar bana ne diyen bir grup aldı, bir çemberde dönüp duruyoruz, başta kim varsa cebini dolduruyor olay budur, hiçbir partiye siyasal görüşe inancım kalmadı, yıllardır milleti birbirine kırdırmaktan başka birşey yaptıkları yok, hala da olay 'ben istesem bilmem kaç kişiyi sokağa dökerim'den öteye gitmiyor, dök güzel kardeşim dök ama niye, biz evinde oturanların hakkına göz dikip mi çıktık sokağa, benim muhatabım onlar mı, sana yüzde elli oyu veren mi benim yapacağım çocuk sayısından doğuracağım yönteme kadar karışıyor, niye hala bölme peşindesin derdin ne.

      isterdim ki ben zamanında başörtüsü yasağına karşı eylem yaptığım gibi, kimse kimsenin giydiğine inandığına karışamaz dediğim gibi bana da sizin giydiğinize içtiğinize inandığınıza da kimse karışamaz dökülün meydanlara denseydi, keşke yılbaşında ağaç kesiyosunuzlar, işte bunlar hep chp, abi camilerde içiyolarmış muhabbetlerine girilmeseydi

      herneyse çok işgal ettim buraları, bu zihniyetle bu muhabbet çok su götürür, kızamıyorum bile artık üzülüyorum sadece. kuru yok yaş yok, hepimiz aynı gemide aynı yolun yolcusuyuz, umarım birgün herkes uyanır da farkına varır bunun

      Sil
    5. umuyorum hak aramanın bir sıkıntı doğurmadığı, bunu söyleyenin taşlanmadığı bir yolun yolcusu oluruz.

      Sil
  10. bu olaydan bir arap bahari da biz devsirebilir miyiz heveslisi bi dunya klavye delikanlisi.. twitterda yazilanlara bakarsan sanki taksim meydan muharebesi.. hatta abartip "bazi sehirlerde facebooka erisilemiyor, internet kisitlanmadan yayabildigimiz kadar yayalim" falan diye ver coşkuyu.. kin ve nefret kokan soylemler.. "fe eyne tezhebûn?"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her gün sofra bezi silkeleyen, bizizm mutfağın camına camına halı çırpan, balkondan çöp attığını kaç kez gördüğüm teyzenin de "ağaç" için camdan çıkıp tencere tava taktakladığını gördüm ya, bu gidiş nereye hakkaten merak ediyorum..

      Sil
  11. Adsız23:31

    Çok doğru bi laf etmişsin tebrik ediyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakat işine gelmeyenler hala "ağaç bahane konu özgürlük" mavraları atıp duruyor. Ben de onu diyorum, ağaç neden bahane?

      Sil
  12. Sema, ben de gözlemlerim ışığında yorumda bulunmak istiyorum. Bu ülkede daha önce ağaç kesilmiştir, bu ülkede daha önce doğaya, hayvanlara, belki insanlara zarar verilmiştir evet, ve ses çıkmamıştır. Böyle durumlarda birkaç doğasever / hayvansever grup toplanır ve savaşır, biz de haberlerden izlerdik.

    Evet, bunlar içinde gerçek doğaseverlerin de olduğu bir kitlenin faaliyeti ama evet, olay sadece ağaç değil. Dediğin gibi, bir grup, niyeti başka olan bir grup halkı galeyana getirmeye çalışmış olabilir. Ama halkın şu zamana dek neden bu günkü kadar GALEYANA GELMEYE HAZIR (?) olmadığını da sorgulamak gerekir. Şu an herkes kendi özgürlük savaşını veriyor orada bence. Evet, insanlar doğaya duyarlı olsunlar. Ama varsın olmayanlar da gitmiş olsun, varsın yürümüş olsun. Ben demiyorum ki olayı saptıran grupların peşinden gidelim, hayır. Ama bu olacaktı ve oldu. İnsanlar o kadar engellendi, o kadar susturuldu ki, patlaması kaçınılmazdı. Şimdi kimsenin, belki başta o amaçla o meydana gitmiş olanların bile, o 5 ağacın davasını gütmediği açık. Bunu da herkes düşünebiliyor ve görebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cessie soruyu ve yukardaki yorumları okudun mu, bunun sonucunda farkında mısın bilmiyorum ama benim derdim insanlar ayaklanmasın özgürlüklerini istemesin müstehaklarını görmesin değil. Sen de yazmışsın, "televizyondan izlerdik". neden? insan ve doğa bilimine ne kadar önem verdiğini biliyorum tatlım, "neden bu eylemler doğa için yapılmıyor" diyorum, senin de bu şekilde düşünmeni beklerdim.

      Sil
    2. Okudum Sema. Zaten o şekilde düşünüyorum. Eğer bu eylemler "doğa" için yapılıyor olsaydı ve böyle arbedelerin yaşanmadığı, halkla polisin çatışmadığı bir eylem olsaydı, ben de en önde yerimi alırdım. Ama öbür yandan dediğim de şu, evet, insanlar o kadar duyarlı değil. Bunu kabullendik. Çoğunun derdi ağaç da değil, bunu da kabullendik. Ancak bu durum hem belki o ağaçların kurtulmasına yarayacaksa hem de insanların sıkıntılarını dile getiriş biçmi olacaksa, en başta niyetleri bu olmasa bile, neden kötü gözle bakılsın? Demek istediğim buydu.

      Sil
    3. anladım, farklı birşey düşünmüyorum ben de. sadece insanların "oo biz paramızın hepsini ağac verirdik, bunu doğa için yapıyoruz, sen bu soruyu sorarak provakatörsün" söylemleriyle İKİYÜZLÜLÜK yapmasına tahammül edemiyorum. istediğimiz düzenin içinde yaşamıyorduk, ayaklanmak için fırsatımız bu oldu ve ağaç doğa çevre zerre kadar umrumuzda değil demek bu kadar mı zor?

      kendine yalan söyleyen insan ne devrim yapabilir, ne amacına ulaşabilir. önce etrafındaki gerçekliği görmesi gerek. bunu da FARKLI FİKİRLERE KULAĞINI KAPATIP, ELEŞTİRİLMEYE HİÇ TAHAMMÜL EDEMEYİP TAKİPÇİ OLMAKTAN ÇIKARAK yapamaz. başkaldırdığı durumdan hiç farkı yok bunun, insanlar tahammül edilemeyecek kadar bilinçsiz.

      Sil
  13. Sen de bu konuyu basit bir "ağaç" meselesine indirgedin ya bravo sana. İnsanlar öfkeli anlamıyor musun? Ya da anlıyorsun ama yem atıyorsun öyle mi?? şu anda sen de provakatörsün gözümde. Bence ağaç dikme konusundan çok "olayın orasında burasında" olsan iyi olur. Hadi daha değişik bişey yapıp bi de bunu düşünelim ne dersin???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Sırf konuşabildiği için kendini birey sayıp özgürlüğünü arayanlar, bir ağacı "indirgenebilecek mesele" olarak görüyor. Doğa için provakasyon yapmaksa bu, eğer ömrnüz boyunca dikilmiş bir ağacınız yoksa ve özgürlüğün kısıtlandığı konuları tek başına savunmak yerine "ağacımı bırak içkime karışma", "ağaç bizim beden bizim" şeklinde pankartlar açıyorsanız, doğayı kullanarak demagoji yapıyor değil misiniz?

      Sil
    2. Burada kimsenin demagoji falan yaptığı yok. Maaşallah herşeyden haberi olan biri olarak tüm bu detayları kaçırmadığından da eminim. Tekrar ediyorum: İNSANLAR BIKTI, İNSANLAR DOLDU TAŞTI!!! Kaç çocuk yapacağımıza, o çocukları hangi yöntemle doğuracağımıza karar verildi. İçkimize sigaramıza karışıldı. 5,5 yaşındaki çocuklar mecburen okula başlatıldı. Bütün medya susturuldu, ülke satıldı be daha noolsun. Tepemizde elini sallaya sallaya bişeyleri zorla kabul ettirmeye çalışılmasından, DİKTATÖRLÜKTEN sıkıldı insanlar anlıyor musun? Öyle doldu ki insanlar değil 3-5 ağaç, artık bundan sonra bir ot, böcek, kuş da aynı sebepten insanların patlamasına neden olabilir. Sorduğun sorunun cevabını bence sen git bi düşün.

      Sil
    3. bence cevap "bence sen git bir düşün" değil :)

      Sil
    4. Cevabını bildiğin bir soruyu sormakla ne amaçladığını çok iyi biliyorum. Huzurlu günler dilerim.

      Sil
    5. insanların cevabın farkına varmasını amaçlıyorum, bi de bi sonraki postta hakikaten cevabını bilmediğim bi soru sordum, yardımcı olmak istersen öğrenmek isterim, tek amacım öğrenmek. ben de huzurlu günler dilerim, kıymetini bilebilirseniz.

      Sil
    6. Huzurun kıymetini bilenler ayaklandı farkındaysan.

      Sil
    7. umarım huzur için olmuştur tüm bunlar, umarım bi gün dünyadaki başka canlıların huzuru için de bu kadar birleşebilir insan milleti.

      Sil
    8. ayrıca talep edilen tüm hak ve özgürlüklerin başkalarının huzurunu kesinlikle bozmayacağı da savunulamaz, eklemek istedim. ortada bi sadece kendi özgürlüğünü düşünme ve bunu asla kabullenememe durumu var. en başından beri aynı şeyi söylüyorum, KEŞKE TÜM BUNLAR BİR AĞAÇ İÇİN DE YAPILABİLSEYDİ. fakat bu eleştiriyi dönüp kendine yapamayanların cevap yerine eleştiri oklarıyla karşılaşıyorum, umarım huzuru buluruz toplum olarak, umarım sadece insanların huzur bulmasının önemli olduğunu sanmaktan vazgeçeriz. çünkü bunu kendi kendimize yapmak zorundayız; doğa, doğmamış bedenler, ayyaş kocasından dayak yiyen kadınlar bizim kadar hak savunup sesini duyurabilecek durumda değil.

      Sil
    9. Daha önce yapıldı mı şimdi iddia edemeyeceğim ama dedim ya, TÜM BUNLAR BUNDAN SONRA BİR AĞAÇ, BİR YAPRAK, BİR BÖCEK İÇİN DE YAPILACAK emin ol. Blogunda bu tarz provakatif yazılara yer verdiğin sürece karşılacağın eleştiri oklarına da hazır olmalısın. Bir de "Ortada bi sadece kendi özgürlüğünü düşünme ve bunu asla kabullenememe durumu var" demişsin ya, bu kadar basite indirgeme bu olayı. 90 yıllık Cumhuriyetine sahip çıkıyor insanlar. 90 yıllık özgürlüklerine, çağdaşlıklarına, medeniyete.

      Sil
    10. hadi bakalım, görücez. bizle de paylaş söylediğin alanlarda yaptığın eylemleri. eleştiri okları yerine bi cevap vereydiniz iyiydi, ama pardon..

      Sil
    11. Hahhah alemsin, son cümle eklemişsin sonradan şimdi farkettim.
      Senin bu saçma soruna verecek saçma bir cevabım yok benim. Farkettiysen kimse de soru üzerinde durmuyor, saçma çünkü. Çünkü biliyorum ki sen bu sorunun cevabını almak istemiyorsun aslında. Çünkü sen her zamanki alaycı tavrınla sormuş gibi yapıp "bakalım ne cevap gelecek" diye eğlenmeye çalışıyorsun kendi çapında. Çok merak ediyorsan çık maydanlara anket yap "kaçınız ağaç dikti şimdiye kadar" diye.

      Sil
    12. Daha önce "yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir" yazısı çıkmıyordu noooldu????

      Sil
    13. adsız arkadaşın biri buradaki her yorumun altına "irana gt slk" la başlayan çirkin şeyler yazmış, ben görüp düzenleme yapana kadar görmüşsünüzdür belki, çözümü yorum denetleme yapmakta buldum

      Sil
    14. bi de git diyolarsa gidiceksin falan demiş, çok komik..

      Sil
    15. eğlenmeye çalışmıyorum, eğlenmeye çalışsam emin ol yalan yanlış görüntüleri koyup provakasyon yapanlarla eğlenirdim, fi tarihinden başka ülkelerden gelme fotoğraflarla milleti galeyana getirmeye çalışanlarla eğlenirdim, "uff snne be slk" yorumunu yazan arkadaşlarla eğlenirdim. ben bu durumun gezi parkı için yapılmış bir eylem olmasını isterdim, isterse bunun beş katı bir topluluk haklarını talep etmek için ayaklansın, ve umarım herkes hak ettiğini alsın fakat ben bu ülkede insanların bireysel değil toplumsal ve çevresel haklar için de aynı mücadeleyi vermesini isterdim. daha önce de söyledim, bu post bunun için yazıldı. bu post bu soruyu kendimize soralım diyeydi, belki ben de doğa konusunda daha fazla birleşeyim diyeydi. topluca birbirimize çemkirelim diye değil. hepimiz anlamak istediğimiz kadarını anlayalım, benim meselem şahsi değil.

      Sil
    16. Yahu zaten bütün bu olayların başlangıcı Gezi parkını korumak için bir araya gelen insanların (Taksim Dayanışması grubu) yaptığı masum eylemle başladı. Daha neyi sorguluyorsun. Bu insanlar gayet çevresel bir hak için biraraya gelip parkı korumak için orada nöbet tutmaya başladılar. Sonra ne oldu?? Bu masum çevreciler uykularındayken gazlandılar, çadırları yakıldı!!! Bu ne şimdi? Bunu da sorgula lütfen.

      Sil
    17. döndük başa..

      Sil
    18. :)))) ay gülüyorum artık, anlaşamayacağız, boşver...

      Sil
  14. Sizden hiç beklemediğim bir yazı=/ Olay sadece ağaç değil. 10 yılın birikmesi bu. Adam 2 gün önce orayı yıkıp AVM yapacağız dedi. Hepimiz duyduk bunu. Şimdi AVM olmaz müze olurdu belki diyor. Bunu da eleştirin o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özgürlüğü aramayı eleştiren bir yazı değil, özgürlük isteyenlerin doğayla ilgili kendisini eleştirmesini isteyen bir yazı. hangi kısmını beklemezdiniz?

      Sil
    2. Hani şairin biri demiş ya "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" diye, senin göremediğin resim o bence.

      Sil
    3. ama yaşamak bir ağacı sadece işine gelince umursayarak dememiş?

      Sil
    4. tabi canım yaşamamız için gerekli ağacı korumak için,vatanımızı namusumuzu çoluğumuzu çocuğumuzu canı pahasına koruyan polislere saldıralım.ayıptır ya böyle hak savunmakmı olur.

      Sil
    5. http://img.internethaber.com/other/kopege-biber-gazi-orijinal.jpg

      bu fotoğrafı aşağıdaki hale getirip polise karşı kışkırtacak provakatörlere yem olanlar, olm bizde polis bere mi takıyor diye bile düşünmeye gerek görmeyenler, acaba birileri şu an bize bakıp gülüyor mu diye kötü güçlerin farkında bile olmayanlar, twitterda paylaşıp utanıyorum diyip sonradan farkedip silen, ama dağıtıp kışkırtmış olan ünlüler olduğu sürece, kimse aradığı hakkı alamaz.

      http://img.internethaber.com/other/kopege-biber-gazi-bozuk.jpg

      Sil
    6. cahilsen anlamaya çalışmadan her önüne sunulana inanıyorsan olacağıbu.facebookda ne resimler gördüm bu sabah haberlerde hepsini tarih ve olaylarıyla yalanladılar.
      benim vatanımın evladına doğuda kıyıp sonrada ağaç koruyorum diye dozerin önüne geçen bdpli milletvekiliyle aynı saflarda olanlara şaşarım.
      anlamam anlayamam.polis durup dururkenmi saldırıyor.ayıptır yazıktır.
      ay bide demezlermi hükümet düşecek:D hıııı düşecek
      allahım sen ıslah et,akıl fikir ver,devletimin polisini koru.amin

      Sil
  15. Adsız14:13

    Silmiş yorumu kıyamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi yazdığımı imla yüzünden tekrar yazmaya çalışırken sildim, hadi baştan tekrarlayalım;

      Adsız:
      -çok ayıp kuzum .s.s

      Sema:
      - ne yazdığını tam olarak şu an hatırlayamıyo olmakla birlikte " doğa için protest bir soru sormak mı ayıp?" gibi bişey. sonrasında geleceklerle birlikte, "doğa için protest bir soru sormak mı ayıp? peki amacına doğayı alet edip doğa için kılını kıpırdatmamak ikiyüzlüğünde bulunmak ayıp değil mi?"

      hadi sıra bu sorunun cevabına gelsin, insanlar "evet, haklısın doğaya hak edilen önemi vermiyoruz" demeyi bu kadar gurur meselesi yapmasın. çevreden bahsediyoruz, valla bi çıkarım yok (:

      Sil
    2. bi de bişeyi merak ediyorum bi kez bile adsız yorum yazmamış biri olarak, neden adsız ya? P.S vardı bilahare benle fikirlerini çok paylaşan, blogger kullanmıyordu adsızdı ama onun yazdığını bilirdim, sırf onun için adsız yorumları kapatmadım fakat kimliğini belirtmeden fikrini belirtmeye mana veremiyorum.. blogger kimliğinizle yazsanız birtakımlar gibi oov farklı fikirdenmiş hadi onu terkedelim demeyiz, merak etmeyin :)

      hamiş: bu soru şahsınıza değil tüm adsızlaradır.

      Sil
    3. Adsız15:49

      Cümleleri biraz daha açık yazsaydın daha iyi olurdu birçoğunu anlamakta güçlük çektim neyse, insanlar şu an ellerinde çöp torbalarıyla ortalığı temizliyorlar hiç merak etme. Olay 3-5 ağaç değildi bunu herkes görüyor da görmemezlikten geliyor. Adsız yazmaya gelince; eğer bloggersanız adsız yazanı da kimliği açık şekilde yazanı da kabul edecekseniz etmiyorsanız adsızlara kapatın burdan serzenişten bulunmayın :)

      Sil
    4. serzenişte bulunmuyorum, merak ediyorum. bunun benim iradem dahilinde olan bir durum olduğunun farkındayım, şikayetçi değilim, iyi ki misafirimsiniz. merakımın karşılığını eleştiri olarak almaya da alışkınım, cevap yerine :)

      Sil
    5. Adsız16:09

      ne güzel çok sevindim, iyi pazarlar :))))))

      Sil
  16. Adsız16:24

    Semmma , akıllı kızsın vesselam !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akıllı mıyım hiç bilmiyorum ama kullanmaya çalışıyorum en azından. durup düşünmeye vaktim var, veremediğim cevaplar karşısında çemkirmek yerine empati kurabiliyorum, ve sanırım hayatta gelmek istediğim nokta buydu.

      Sil
    2. Adsız21:44

      Yahu hiç güleceğim yoktu aklını kullanmaya çalışıyormuş!Sen dik kafalı bir kızsın ve aklını kullanmadığın bu yüzden apaçık ortada.Çemkiriyorsun da ayrıca farkında mı değilsin anlamadım ki.Empati de kurmuyorsun.Tayyip gibi tek konuşmada defalarca yalan!

      Sil
  17. Adsız17:57

    git iranda yaşa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye? iran'da ikiyüzlülük yok muymuş?

      bence sen git amarikada yaşa. ya da ÖTELEMEDEN yaşamayı öğren. bütün dünya senin babanın tarlası değil.

      Sil
  18. Ağaç doğa bahane! Edepsizlik şahane!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke bahane olmasaydı, ağaçlar için eylemler yapılabilseydi bu ülkede.

      Sil
    2. ağaçlar için yapılabilecek en güzel eylem ağaç dikmektir. Esas o kargaşa bittiğinde koparilan çiçekleri dikip taksimin yarasını saranlardır gezi parkı için yürüyenler. bir de esnafın kırılan camları yakılan arabaları var tabi ona kim ne yapacak bilemedim

      Sil
    3. bir eylem de esnafın kırılan camları için yapılır, ne olacak. olan o sonradan uğraşan zavallılara oldu, aralarına şov amaçlı katılıp düşünmekten aciz kalacak kadar konudan bihaber olan, provakasyonun manasını bilmeyip cevap verilemeyen soruya provakasyon tanımı yaparak enerjisini atmış işini bitirmiş olaydan sıyrılmış kuru kalabalık yüzünden ne amaçlarına ulaşabildiler, ne hakkıyla haklarını arayabildiler. vakitlerine, emeklerine, bir ağaç için eylem yapabilecek kadar ince düşünmüş olmalarına yazık oldu, keşke onlara saygı gösterilseydi de olaylar bu kadar yırtıklığa sürüklenmeseydi.

      Sil
  19. Adsız01:36

    soruya hakkıyla cevap verende çıkmamış :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh, ne kadar da beklenmedik bir durum (:

      Sil
  20. semacım tatlım boş verr:)
    okudum hala nezaketi elden bırakmıyorsun:)
    bence nezaketi hak edenlere sakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlamaya çalışıyorum sadece. eğer bu durum karşılıklı olsaydı bu zamana kadar ayaklanmayı gerektirecek sıkıntı kalmazdı.

      Sil
  21. Adsız09:33

    Valla sizin de derdiniz ağaç filan değil belli. Sorunuza gayet çakı gibi yorumlar yapmışlar helal olsun. Ama siz durup durup bir ağaç dikerler mi yok gerçekten ağaç mı diyorsunuz. Nerden biliyorsun dikmediğimi? Yanımda mıydın benim ömür boyu? Bilip bilmeden fikir yürütmeyin. Ancak bu yorum boşuna sizin anlamaya niyetiniz yok. Nezaketi elden bırakmama filan da göremiyorum gayet net bir şekilde usul usul lafları sokuyorsunuz. Ağaç için de yürüyorlar, özgürlük için de, hoşlarına gitmeyen kararı kabul etmek zorunda olmadıkları için de. Var mı bir diyeceğiniz? Bi de kürtaj kürtaj tutturmuşsunuz kürtaj yaptıranın günahı size mi yazılıyor kardeşim size ne? Allah kime ne değer vereceğini bilir, herkesin ibadeti de günahı da kendine. Siz kendi işinize baklın bence, 3-5 ağaca indirgediğiniz sizin için önemsiz olayı da bırakın başkaları yaşasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürtaj kürtaj diye tutturup konuyu açan ben değilim, bence sırayla okuyun yorumları. Buna bir diyeceğim olmadığını, hak aramanın derdinde olmadığımı defalarca yazdım, bence okuduğunuzu anlamaya çalışın. Ağaca indirgemek konusundaki derdimi de yukarda yazmıştım, bence ona da bir göz atın. bana kalırsa fikrinizi söylerken kimliğinizi belirtmekten çekinmeyin, eğer ben gerçekten doğaya değer verdim yanımda mıydın ömür boyu bilemezsin diyorsanız sorduğum soruyla alakalı yaranız yoktur, gocunmayın.

      Sil
    2. Adsız10:41

      Konuyu açmamış olabilirsiniz ancak görüş belirtmişsiniz o halde ben de görüşümü söylüyorum siz de bundan gocunmayın. Okuduğumu gayet iyi anlıyorum merak etmeyin. Bu ne burnu büyüklük kibirdir böyle? Her karşıt fikir yazana "anlamıyorsunuz anlamaya çalışın" yazıp durmayın. Sizin aklınız hepimizden üstün anlaşılan. Bir siz anlayıp yorumluyorsunuz. Kimliğimi belirtip belirtmemem sizin cevabınızı ne kadar etkiliyor? Sonuç olarak siz nasıl özgürce giyinmek örtünmek okumak çalışmak derdindeyseniz, birileri de özgürce giyinmek, gezmek, kendi ülkesinde kendi cumhuriyetinin çatısında özgürce yaşamak derdindedir.

      Sil
    3. yahu burası benim bloğum, ben görüşlerimi belirteyim diye var, bunu anlamak ve yedirmek bu kadar mı zor (:

      ama pardon, siz karşı görüşlü olduğunuza göre fikirdaşlarınız belirtmeliydi, biz de cahil cahil susup aa evet ya aslında öyle demeliydik, sizin fikirleriniz o kadar sarsılmaz gerçeklerdi ki kendinizi sorgulamaya bi saniye bile ihtiyacınız yoktu, kafanızda bizler için biçtiğiniz imaj buydu değil mi?

      sizden başka kimseye "anlamaya çalışmayın" yazmamışım, nerenizden uydurdunuz? anlatmaya çalışmışım, aynı şeyleri bi kez daha size anlatmaya gerek duymadığım için okuyup anlayabileceğinizi düşündüm.

      kimliğinizi belirtmeniz cevabımı asla etkilemiyor, size misafirimsiniz diye duyduğum saygıyı bir üst seviyeye çekecek sadece. hak etmiyorum derseniz o da sizin seçiminiz.

      aklım hepinizden üstün falan gibi bi derdim yok, soruyorum sadece. farkım galiba bu. hadi şimdi bireysel olarak cevap verin, lütfen eleştirmeden, "ama sen de" demeden, bu ülkenin başbakanı ağaç kesiyor biz daha ne yapalım söylemlerine girmeden, medeni bir sohbetin parçası olarak. madem deliler gibi saygı duyduğum, keşke artsalar, artsak, bu ülkede doğa için çabalansa dediğim ve başından beri derdimin bunu desteklemek olduğu topluluğun içindesiniz, bugüne kadar doğa için neler yaptınız?

      Sil
    4. Adsız11:30

      Bakın SİZ BİZ diye birşey yok. Öyle düşünsem bu zaman kadar blogunuzu takip etmem. Cahil olduğunuzu kim düşündü? Ya da size kendi blogunuzda fikrinizi beyan etmeyin diyen mi var? Bu ne telaş bu ne kompleks? Sizde hoşgörü babında birşey olmadığı gibi nezaket de hakgetire. Nerenizden uyduruyorsunuz yazmışsınız, bu lafı size iade ediyorum zira seviyeyi indirmeye çok müsaitsiniz. Sizin duyduğunuz saygıya da ihtiyacım yok. Zaten saygı seviyeniz yanıtınızdan belli :) Doğa için ne yaptığımı da boşverin en iyisi, bu mesele sizin meseleniz değil onu da boşverin hatta gidin keyfinize bakın, ıslık çalın, şarkı söyleyin. Çünkü içinizden canavar çıkmaya hazır her an, yazık yormayın bünyenizi :) Sevgiler...

      Sil
    5. telaş? kompleks? canavar?

      bence cevap verememişlik.. hele sevgiler? hiç inanmadım.

      Sil
    6. Adsız11:43

      Evet sevgiler kısmı uymadı haklısın. Bu kadar nefretle ve üstten bakan tavıra karşılık. Cevap verememişliğe ise gülerim sadece bal gibi de alıyorsunuz cevabınızı sadece işinize gelmiyor. Siz okumuyor musunuz Allah aşkına ya? Gayet net yazdıklarım. Neyse ben siz,in gibi başkalarını anlayışına laf etmek istemiyorum. Size ayırdığım vakit fazla bile. Sevgiden anlamıyorsunuz, saygılar diye kapatayım bari, ona daha çok ihtiyacınız olduğunuz düşünmeye başladım.

      Sil
    7. bilmukabele.

      Sil
  22. Adsız10:16

    savundukları zihniyet izmirde fuar yapacam diye yüzlerce ağacı sökmüş bitirmiş, iyice kurak hale getirmiş zaten sıcak olan izmiri.

    ama ne diyor kendileri: keçi patikasında da yürüsem partimden geçmem.

    bırakınız geçsinler. müstehak.

    insanlar doldu diyenler olmuş burda. ota yoğa kargaşa çıkaranlar hep vardı. her fırsatı kollayanlar. iki gecedir içip içip allahuekber diye bağıran bi manyak var dışarda, bir kısım 15 yaş güruhu da tencere tava davul çalıyor uykumuzdan zıplatıyor. dolduk diyorsunuz ya, bu kargaşanın rahatsız ettikleri bir gün sokağa dökülürse, işte o zaman korkun ağalar beyler. bir yüzyıldır ettiğiniz yeter!

    sana arada sırada yazan adsız, tanıtamadım kendimi ne bileyim. ebet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebet diyerek ben daimiyim dedin zaten (:

      en başından beri olaylar "onların" da partisinin (çünkü siz-biz ayrımı başlatıldı saçma bir şekilde) onayını verdiği ağaçların kesilmesine karşı olan protesto olmalıydı. madem tüm meclisten geçti bu durum, o zaman ağaçlara karşı tüm parti destekçileri olarak protesto yapılmalıydı. yanımda başörtülü bir kız vardı, "bu haksızlığa sessiz kalmamalıydım, hemen kendimi sokağa attım" dedi cümleleriyle provakasyon yapmanın, herkes anladı biz siz kaldınız demagojisine girmenin bi manası yok. kürtajı yapılabilir, içkiyi içilebilir gören başörtülünün alnını karışlayayım müsaade ederlerse.

      durum "biz bir açık yakaladık ve patladık" olayına çok sonradan geldi. bu ülkede doğa için kılını kıpırdatan insanların sayısı yüzde biri geçmiyor, dönüp kendimize bu vesileyle de bundan sonra doğa için çalışılsın, azıcık bişeyler yapalım demek bu kadar zordu, bu kadar gururlara dokunuldu demek ki. bence olayları buraya getirip "zaten mesele iki üç ağaç değil" demek utanç verici.

      gecenin ikisinde tencere çalan, özgürlüğün sınırının bir başkasını rahatsız edene kadar olduğunu bilmeden özgürlük türküleri söyleyen kuru kalabalığa da balkondan hortumla su sıkmak istiyorum artık. ayılsınlar ve özgürlüğün ne demek olduğunu öğrensinler diye.

      Sil
    2. Adsız10:46

      Tencereyi niye çalıyor insanlar peki? Bu zaman kadar olan biteni görmüyor musun? İnsanlar delirdi artık, bir yere kadar. Sen de hortum mu tutarsın, ne yaparsın bilmem. Hoşuna gitmiyorsa çık sokağa sen de kendi fikrini savun burdan atıp tutacağına.

      Sil
    3. evet hoşuma gitmiyo, gecenin ikisinde tencereyle uyanmamıştım hiç de, bağışıklığım yok ne yapayım..

      burası "atıp tutmak" için yok, burası sorayım, cevap alayım diye var. hadi atıyorum diyelim mutlu olacaksanız, tutmuşluğum da yok :)

      Sil
    4. sokağa çıkmak meselesine de şöyle açıklık getireyim; en başından gezi parkı için eylem yapan insanları SONUNA KADAR destekliyorum, ve onlar fikirlerini savunmak için sokağa çıktıklarında sonucu nereye getirdiğinizi hayretler içinde izliyoruz. yine aynı amaç için sokağa çıkıp fikir savunmanın daha fazla vandalizme sebebiyet vereceği o kadar açık ki, bazen insanların toplumun huzuru için doğru zamanı beklemesi gerekiyo. allah aşkına da bi kere dönüp bu kadar tartışmanın asıl konusu olduğu üzere kendinize "ben doğa için sahiden ne yapıyorum" diyin. ne siz kazançlı çıkın, ne ben. dünya kazansın. ölüp gidicez neticede, bu kadar kendine odaklı yaşamanın manası nedir?

      Sil
    5. Adsız13:47

      diğer adsız arkadaş. senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. ilk başlarda hak veriyordum. mimarım, ağaç ve yeşil alan katliamı benim için insana yakın katliamdır. binaya doymadınız mı ne kışlası dedim, gece yarısı kepçe çıkarmak da ne dedim. yanınızdaydım sonuna kadar! ne zaman sen başbakana isyan ediyorum diye bana zarar verdin, ben senden geçtim ey sözde eylemci.

      senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. aklın sıra o adama oy vermiş insanları cezalandırıyorsun sen. sırf senin gibi düşünmüyor diye. salak mı var karşında.

      üniversite dönemim o e-muhtıra dönemlerine denk geldi. o zihniyetin ciğerini biliyorum, provake ettiği iyi niyetli insanları nasıl kullandığını da. normal tarihten konuşurduk, bazıları olayı dine getirip peygamberime küfrederdi yahu! bıraktım lanet olsun kimseyle siyaset tartışmıyorum dedim o günden beri. pıstık mı sandınız?

      sokağa çıkıp tencere tava çalsam ancak seni kızdırırım, bunu bilecek kadar kafam çalışıyor. halk bayılmadığı halde sırf bunların çenesi kapansın diye 3 defa artarak aynı partiye oy verdi. hala çığırtkanlar susmuyor!

      son bir şey daha. dün mecidiyeköyde bir arkadaşımın başına gelmiş. kız örtülü. metroda eylemcilerin arasında kalmış. slogan attıran adam alkışlayanları bırakmış kıza bakarak bağıra bağıra yok tayyipi devirecez yok topbaşı devirecez. kız korkmuş. işin tuhafı, kız tayyip erdoğanı sevmez ve farklı bir "görüş"ten geliyor sülale olarak. sen şimdi eylemci arkadaşım o kızı korkutarak tayyip erdoğanı sevmeyen bir insanın da nefretini kazanıyorsun. ağaç nerde hani? her başörtülü akpli değil, sen bunu ayırdetmekten acizsin. hükümet karşıtlığı desen değil, bu kıza niye corluyorsun? bunu yapan da çoluk çocuk değil koskoca adam. kabul edin ne yaptığınızı, kimseyi kandırmaya kalkmayın. iyi niyetli olanlar yeşil için gösteri yapsın, diğerleri de açık açık desinler ben bölücülüğe geldim diye. böyle şey olmaz ya.

      Sil
  23. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23417204.asp?yazarid=488
    oalyın arkasında iki tane ağaç değil kocaman bir "İllallah" olduğunu anlarsınız belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi size yukarda yazdığım herşeyi kopyala yapıştır mı yapayım yani? insanların hakkını aramasına bir itirazım yok diye yüz milyon kez yazdım, bunu idrak edemeyip benim tamam dediğim bişeyi "olay aslında bu" diyerek önüme sürmenin manası nedir? bir cevabınız varsa rica ederim kendinizi sorgulayıp doğa için bugüne kadar ne yaptım diyin, emin olun aynı şeyleri söylemekten çok daha faydalı olur.

      Sil
    2. linke baktım, okumuştum zaten.

      en çok hangi kısmını sevdim biliyor musun?
      "ağaç kesmekten çok korkan bir ailenin çocuğuyum"la başlayan kısmı. derdimin bu olduğu bu kadar açıkken, fikirleri dayatma adına bambaşka yerlere çekilmesini çok yanlış buluyorum.

      hatta yine aynı gazete yazarlarından ahmet hakan'ın kazananın bir avuç çevreci, kaybedenin ortalıkta kuru gürültü yapan bir vandal grubu olduğunu yazdığını da okudum. bence herkesin derdinin aslında bu olması gerek. zamanında ırak halkının saddam'a karşı yaptığı eylemlerden çok farkı olmadığını görüyorum, sonun ne olacağını tahmin ettiniz mi? ve keşke bu kadar yüklenmek yerine evet, doğa için de birşeyler yapılabilmeli diyecek kadar sağduyulu vatandaşlar olabilseydik.

      Sil
    3. Adsız11:36

      Bakın yine bir okuyucuya "idrak edememişsiniz" demişsiniz. Bir yerimden uydurmuyormuşum yani. Kimse birşey anlamıyor hanımefendi herkes aptal bir siz zekisiniz. Laz cambazlığı yaparak üste çıkamazsınız. Bir sizin eliniz kalem tutmuyor,bir sizin ağzınız laf yapmıyor bırakın bu küçümseyen daha doğrusu küçümsemeye çalışan tavrı! Sizin gücünüz yetmez onun bunun aklını, anlayışını küçümsemeye...

      Sil
    4. yok, ben bunu siz yazdıktna sonra demiştim, siz yine uydurmuş oluyorsunuz yani :)

      ben herkes aptal bir ben zekiyim dedim mi hiç? soruyorum, anlamaya çalışıyorum, insanlar keşke bu kadar doğa için birleşseydi diyorum, buna hak vermenin nesi bu kadar zor? doğa düşmanlığı desem yakıştıramam.

      lütfen aynı şeyleri yazıp aynı cevapları almaya sebebiyet vermeyin, inanın değmez aynı noktanın etrafında dönmeye. sırf sizinle aynı fikirde değilim diye kendinizi sorgulamaktan vazgeçmeyin, mutlu olacaksanız tamam haklısınız diyeyim ama ne olur bundan sonra yaşadığımız dünya için de bu kadar tepki vermeye hazır olun.

      Sil
    5. sevgili semma hanım yukarıdaki bir okuyucunun dediği gibi siz benim ne kadar ağaç diktigimi doğa için ne yaptıgımı sorgulayacak konumda değilsiniz,ben de size bunu "aman ben agac da diktim o yuzden meydana da çıkarım" diye anlatıp zamanımı da harcayacak değilim, adsız okyucunun dediği gibi oturdugunuz yerden insan küçümsemek ne kadar kolaydır... siz o meydana azıcık.. cesaretiniz olsaydı da çıksaydınız, cehennemi yaşattılar orda insanlara, herşey gezide oturup kitap okumakla başlaamıştı oysaki.. burda kim size vandalları savunuyor? nereden çıktı vandalizmi öne atmak? insanlar hayat tarzlarına midahaleden bıktılar, sadece kendisine oy veren yuzde ellinin başbakanı kabadayı modunda gezen bir adamdan ve onun dediklerini hiçbirşekilde sorgulamayan tayfasından bıktılar anlatabildik mi? tabiki anlatamadık da işte anlayana...

      Sil
    6. Adsız11:57

      Sorup anlamaya çalışıyorsanız biz de cevap yazıyoruz. Cevapları da beğenmiyorsunuz. Doğaya ne yaptın diyorsanız göndereyim ektiğim çamların sertifikasını, ya da katıldığım panelleri, doğa yürüyüşlerini, çöp toplama sahil temizleme kampanyalarını? Biz hem doğayı koryoruz hem vatandaş olarak hakkımızı savunuyoruz. Evimize gidince de namazımızı kılıp duamızı ediyoruz. İnandığımız değerlerin sonuna kadar arkasında duruyoruz bu kadar. Bugün doğa yeşillik olur onu savunurum, yarın çıkıp dinime karşı çıkan olur en başta yürürüm, mesele bu dur, dayatmaya karşıyım, bireyim ben ot değil.

      Sil
    7. sevgili dilara hanım, ısrarla ısrarla ısraaaarla "hak aramanın sonuna kadar arkasında olduğumu" yazıyorum, ısrarla bu kısım görmezden gelinerek fikir beyan edilebilecek bir açık olarak algılanıyor. tıpkı ağaçlar için eylem yapanlara destek vermeyip, bunu ayaklanma sebebi haline getirmek gibi. zamanımı harcayacak değilim derken zaman harcacağınız yerde "benim içim rahat, hakkımızı arıyoruz, doğa için de bu kadar hak aransın" deseniz daha az zaman harcamış olurdunuz.

      vicdanınız rahatsa sıkıntı yok, ama kimse bana bu toplum doğa için de böyle eylemler yapacak kadar bilinçlidir diyemez, komik olur. allah aşkına burda yazanların, savunanların kaçı gezide oturup kitap okudu? bakın ben doğayı savunmayan eyleme katılmasın demedim, bildiğim şeyleri defalarca anlattılar, ben "eyleme katılanlar doğayı savunmaya bu kadar hevesli mi?" dedim. bu soruya cevap verememek neden bu kadar ağır geldi? biz hakkımızı arıyoruz ve doğa için de bundan sonra böyle yapacağız diyecek kadar yüce gönüllü o kadar az insan çıktı ki.

      ben bi kez daha eleştiriye ne kadar tahammülsüz bir toplum olduğumuzu gördüm, duruma sebep verenler, provakatörler, umursamayıp cevap vermeyenler, olayları yok sayanlar, sen farklı fikirdensen ben seni yok sayarım diyenler olarak.

      burda haklı olan kim biliyor musunuz? olayın bu hale gelmesinden dolayı özür dileyen yöneticiler, çiçekleri geri diken çevreciler, gezi parkına ilk eylemde gidenler, klavye delikanlılığı yapmayıp oturup düşünerek cevap verenler. başından beri aynı şeyleri yazmaktan çok sıkıldım, hepimiz kendimizi sorgulayıp bundan sonra bilinçlenelim, yeter.

      Sil
    8. sizin adınıza çok sevindim adsız, tatmin olduğum tek cevap bu oldu, tebrik ederim yaşam biçiminizden dolayı. o kadar tartışınca insan bi vicdanı rahatsızlık durumu sezmiyo değil.

      Sil
  24. semma hanım,
    sorun şu ki "kendi gibi olmayanı dışlama,ezme,özgürlüklerini kısıtlama" devrinde bu mücadele, Türkiye halkının bu diktatörlük ve şiddete bir dur deme çabasıdır. Gelin görün ki bunca barışçıl protestonun aldığı karşılık yine şiddet, yine ölüm, yine küfür ve diktatörlüktür. Benim de size bir sorum olacak. Sokaklarda sadece haklarını yüksek sesle geri isteyen insanların yaralandığı, öldüğü, işkence gördüğü bugünlerde acaba sizin aklınıza gelen tek soru bu insanların ağaç dikip dikmediği midir? Ayrıca Adsız arkadaşımızın yorumunu daha doğrusu yaşam biçimini çok beğenmiş bulunmanızın sanırım en büyük sebebi "biri çıkar dinime küfrederse en ön safda yürürüm" cümlesi. Kişi kendinden bilir işi, bu kadar ben merkezcilikle gerçek vicdanın üzerine sifonu çekmiş oluyorsunuz. Sizin adınıza üzüldüm. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle değil, kendileriyle vakit geçirmekten çok hoşlandığım ateist tanıdıklarım da var benim, dinime sövdüğü halde güzel güzel anlatmaya çalıştıklarım da. çünkü inancını dayatma ve aileden görme yüzünden değil öyle inandığı için yaşayan bi insanım. benim orda hoşuma giden diktiği çamların sertifikası, çöp toplama ve sahil temizleme katılımları. sahiden tebrik ediyorum, istediğiniz yerden bakabilirsiniz siz olaya.

      evet, ilk anda aklıma gelen bu oldu, ben bu postu olaylar gezi parkında kitap okuyanlardan mehmet ali alabora'nın devrim çığlıklarına geçiş sürecinde yazdım. aklıma ilk önce ağaçlar geldi, anında cevap yazanlara cevabım da bu yönde oldu.

      ben ateistim, ben hristiyanım, ben yahudiyim, teistim ama doğa için bunları bunları yaptım diyen insanın önünde de saygıyla ceketimi iliklerim. eğer fikirlerim sizi dediğiniz yönde olsaydı bu post ağaçlar için değil olayı sağ sol tartışmasına getirenler için yazılırdı, hakkını savunmayı hak olarak gören biri tarafından bu şekilde değil.

      Sil
  25. Adsız16:03

    3. bir isimsiz olarak baştan sona yorumları okudum... olayın 3-5 ağaç meselesi olmadığı kadar sizin de sizin gibi olmayana tahammülünüz olmadığı çok açık ne yazık ki.
    hepimiz dinimize sahip çıkacağız, bunun yanında din kadar kutsal başka değerlere de. bu vatanın değil 3-5, bir tane ağacını bile tabi ki kesemezler! bundan önce ses çıkmamışsa bundan sonra da çıkmasın mı diyorsunuz, derdiniz bu mu?
    bu adamlar din kisvesi altında göz boyayıp milletin beynini uyuşturmaktan başka ne yapmış bugüne kadar? açık saçık giyiniyorlar diye muhteşem yüzyıldaki kadınları gırtlağına kadar kapatan, 1kadın1erkek teki nikahsız çift evlensin diyen zihniyet adnan hoca hergün tv de ne idüğü belirsiz kadınlarla inşallah maşşalah diyip Allah'ın adını ağzına alırken neden ses çıkarmıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben derdimi anlamamak konusundaki ısrarlara tahammül edemiyorum. şahsen böyle bir posta cevap yazacak olsam "öncelikle doğa için şunları şunları yaptım, sorunun cevabı bu, vicdanım rahat ve sen durumun şu kısmını anlayamıyorsun" diye başlardım, eğer karşımdakinin anlamadığını düşünüyorsam.

      adnan dediğiniz şahıs da hoca falan değildir, bildiğiniz sapıktır. ben kendisinin delirdiğini düşünüyorum, adam kadınları istediğim gibi çıkarırım kanal benim, dolayısıyla onların evidir gibi zeka kırıntısı içermeyen açıklamalar yapıyor, vaktim çok değersiz de oturup bunu mu tartışayım, bunla ilgili post mu yazayım şimdi? ağaçları daha değerli bulduk suçlu olduk çözemedim bu işi ben.

      o kadaaaar yazdıklarımdan sonra "bundan önce ses çıkmamışsa bundan sonra da çıkmasın mı diyorsunuz, derdiniz bu mu?" demişsiniz ya; bi olay ancak bu kadar tersine çevrilebilirdi tebrik ediyorum.

      Sil
  26. Olay kurtaj! Olay sehitler! Olay egitim! Olay yasaklar! Olay baski! Olay iki ayyas! Olay inadina halki kiskirtici soylemler! Olay orantisiz guc uygulamasi! Olay milli bayram ve degerlerimizin yok edilmeye calisilmasi! Ve evet olay; tum bunlarin ardindan tek bir agac..sen madem bu kadar duyarliydin bu insanlardan once o kadar ormanlar katledilirken cikip bir seyler soyleseydin o zaman seni de desteklerdik merak etme..seninle asla polemige girmezdim konu bu olmsaydi sadece tek birsey: ben senin gibilerle degil geziyi koruyanlarla ayni safta ve ayni ulkede yasamaktan gurur duyuyorum sadece bu NOKTA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. polemiğe girmezdim dediğiniz insan da geziyi koruyanlarla aynı safta, üzüldüm bak şimdi sizin adınıza :)

      Sil
  27. seni dolu bi insan sanarken bu kdar boş çıkman :( yazık yaa evet dediğin gibi ölücez marjinallikten iki ağaç için yemediğimiz biber gazı kalmadı ah biz çapulcular !! tayyip iplemiyorki fas'a gitmiş sanırım ordada esada laf sokmaya devam edicek halkın seni istemiyor halkına nasıl işlence yaparsın be adam diyecek ama bunları derken yüzü hiçbirzaman kızarmayacak senin ve senin gibi düşünenlerinde kızarmayacak ama ben ve benim gibi hayatında içki içmemiş namazında orucunda ayyaş ve çapulcular size bakıp bakıp üzülücez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ideolojiler savaşıyor sayın simge kent lütfen ama semma hanım hep haklıdır, yazık ananem de ideolojik, 15 yaşındaki kardeşim de, dunyadaki en apolitik insanlardan biri olan ben de hep ideolojik, yapacak bişi yok:)

      Sil
    2. kim savundu "çapulcu" kelimesini size karşı? bana bu şekilde çıkış yapmanızın sebebini öğrenebilir miyim? demek ki siz sahiden ağaçlar için giden, en başından beri desteklediğim ve neden artmıyorlar dediğim kitledensiniz, nedir şimdi çapulcu ayyaş kelimesini ben söylemiş desteklemişim gibi davranmanızın sebebi? lütfen arkadaşlar, kurmak istediğiniz cümleler varsa muhataplarına kurun.

      Sil
  28. dimi dimi :) herşeyi geçtim vatandaşına çapulcu deme hakkını kendinde gören (ananıda al git, askerde ölen kelleri söylemyirum bile ben yazdıkça utanıyorum)bi adam ile aynı ideolijide olmadığım için kendimle o kadar gurur duyuyorumkiii!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yahu size kim gurur duymayın, hakkınızı aramayın diyo? günlerdir yazıyorum hak aramanın yanındayım diye, sırf iki cümle kurmak için bulduğunuz boşluktan saldırmanın manası nedir? valla çözemiyorum.. dediğiniz gibiyse eğer; biz oraya doğa için gittik, canımız yandı, ve keşke doğa için de bu kadar kişi toplanabilseydi demek yerine saldırmanın manası nedir?

      Sil
  29. şaka mısın :) sen insanlara avmye gitmek yerine gel ağaç dikelim desem kaçınız gelirdi derken bana saldırıyorsun benim gelip gelmeyeceğimi nereden biliyorsun? ordaki insanların hepsini aynı kefeye nasıl koyabiliyorsun? sen özgürce bunları dile getirirken beni suçlamıyorsunda ben niye boşluk bulup dolduran sazan oluyorum? ve son olarak bunları yazıpta gelen tepkiler üzerine hakkınızı aramayın demedimki ama ben deme kendinle çelişme ben boşluk bulup yazdım ya sende görüşünü yazmışsın demekki doğamızda varmış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelip gelmeyeceğimi nerden biliyosun şeklinde bi savunma yapmak çok saçma değil mi simge kent? madem o gruptansın, senin de bu şekilde savunman gerekmez mi neden kendini ayrıştırıp bireyse savunmaya geçiyosun? bu kadar öfkelenmenin, bu kadar kin kusmanın, bu kadar savunulan şeyi görmemenin gereği ne? tamam, demek ki sen ilk başta savunduğum gruptansın, neden kendini ayırıp yarası varmış gocunmuş gibi "sen beni tanıyo musun" hesaplaşmasına giriyosun, ben simge kent'e sorsak gelir mi diye mi sordum? eğer ben senin cümlelerinle cevap veriyor olsaydım durup kendime bu kadar savunmaya geçtiysem demek ki benim bu konuda vicdani bir rahatsızlığım mı var diye sorardım. bir ideolojiyi, bir fikri, bir kelimeyi savunmayıp doğa için neden böyle toplanılmıyor demek bence oradaki ilk grubun paylaşacağı bir fikir olmalı.

      Sil
  30. çünkü çadırda doğası için oturup kitap okuyan biz ağaçseverlerin üzerine orantısız güç kullanılmasıyla başlamadı herşey. benim cümlelerimle cevap vermediğin içinde teşekkürler. yarası olan gocunur tarzı konuşmalara asla ve asla girmeyeceğim herkesin yarası ortada sana yara olarak geliyorsa benim fikirlerim ne mutlu bana.son olarakta blog senin istediğini söylersin yazarsın ben sadece senin okuyucun olarak sen nasıl fikrini paylaştıysam bende paylaştım yara sahibi oldum sıfatlarıma bi tane daha eklendi hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  31. Belki haberin yoktur, okuduğun gazetelerde yer almamıştır. Bak, başbakanınız ne işler peşinde:
    http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/belgrad-ormanlari-imara-aciliyor.html
    Bu direnişte seni en ön saflarda görmek isteriz :)

    YanıtlaSil
  32. te allahım gazeteler de paylaşılmış (:

    okudum, çok üzüldüm. çok yazık.. oylama hatasına düşülmüş ama umarım olumlu oy alınmaz. alınırsa da yukardaki kahramanlar da dahil olmak üzere bir vazgeçirme direnişi gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda hemfikirim. ön saflarda kamera oluyo, ortalarda buluşalım :)

    YanıtlaSil
  33. Adsız09:54

    sözcüde okuduğumuz herşeye inansaydık, 10 sene önce şeriat gelmişti bu memlekete. yok öyle bir şey.

    YanıtlaSil
  34. Sen ikna etmek icin kilimi kipirdatmam. sadece biraz arastir derim.

    YanıtlaSil
  35. Adsız09:44

    aynı fikirdeyim. tek amacım burada senin dediğine inanıp fikri bulanmaması okuyan insanların. ciğerinizi biliyorum ciğerinizi.

    YanıtlaSil
  36. Adsız09:46

    ayrıca ibb de çalışıyorum, teknik elemanım. meclise giren çıkan her plan teklifini şu an bunu yazdığım bilgisayarımdan görebiliyorum. bir ara da göztepe parkı cami olcak, ibb meclisine teklif verdiler diye ortalığı ayağa kaldırmıştınız. alakası yok halbuki, öyle bir şeyin teklifi dahi olmadı, olsa bizim sistemimizde gözükür. bunun gibi bir sürü olaya şahit oldum. o yüzden aklı başına insanların bu tür safsatalara inanmamalarını temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok gerçekçiydi ya, ben inanmıştım. vay arkadaş (:

      Sil
  37. Adsız21:51

    Şimdi canım ben senin iyi bir takipçindim ama bu okuduklarımdan sonra yaptığın mizahı bende takip etmeyeceğim çünkü senin benim fikirlerime saygın yoksa bende burada durmam.Ayrıca bu ağaçlar kesilme kararı alındığında siz kapalılık özgürlüğünüzü -Erdoğan bu ülkeye din getirdi diyen zihniyet de var tabii- verdiği için erdoğan yancısı olduğunuzdan yine tamamen onu savunuyorsunuz.Şiddeti gayet normal görüyorsunuz.Siz kapalısınız diye sizinde şiddet görmenize normal bakanlar olmuştu(empati kuruyorum demişsin ya böyle oluyor.)Bu kadar boş olmayın.Sadece kendi özgürlüğünüzü düşünmeyin bence siz de o diğerlerinin-sizin özgürlüğünüze karışanların-hatasına düşüyorsunuz.

    YanıtlaSil

 
;