1.6.13

e peki?




durumun
"fenerli birine gaz sıkılırken
galatasaraylı bi taraftar onu kurtardı"ya getirilmesini
çözebilmiş değilim.

olm madem bu kadar birleşebiliyodunuz,
sormazlar mı adama
buraklar neden öldü diye?

 

20 yorum:

  1. çok yerinde bir soru..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konuya cevap verebilecek kadar "garip" hareket edenler kulaklarını farklı fikirlere kapatıp çekip gittikleri için burdan, yerinde bi cevap alabilir miyim bilmiyorum.

      Sil
    2. Kedicik23:36

      Alacağın; muhtemelen pek de cevap niteliği taşımayan demagojik bir sataşmadan başka bir şey olmayacak sevgili Sema..
      Bir ben miyim "Oolum noluyoz ya?!" diyen diyodum; değilmişim.. Olan yine bizim ağaçlara olacak anlaşılan.. Önce sevindim, gezi parkına destek için sırf Adana'dan onlarca otobüs göndericez diye; sonra bi baktım işin rengi bayaa değişmiş; "dış mihrak"ların fena gazına gelmişiz.. Hala konu ağaç değil diyenler var.. Değil farkındayım, görüyorum pankartları; "İçkime dokunma, ağacıma dokunma" diye yazılmış falan.. Konu ağaç değilse içki o zaman diyorum; daha önce de kürtajdı, iki gün önce de ertesi gün haplarıydı konu.. Hepsinden önce olan onlarca şehitte bu kadar gür çıkmamıştı sesimiz.. Yazık; tüm bunlar olmalıydı bence, konu hala ağaç olmalıydı, yeşillik olmalıydı, gezi parkı olmalıydı.. Gezi parkı kisvesinde bu kadar açık aranmamalıydı.. Alakalı alakasız; bulunduğu yerden kusulmamalıydı öfke kin.. "Bir gün bu memleketin yanağına öpücük, başucuna da bir not bırakıp gideceğim: Öyle güzel uyuyordun ki, uyandırmaya kıyamadım!" diyo ya Aziz Nesin; o kıvamdayım..

      Sil
    3. olmamalıydı evet, olsun, haksa madem aransın, verilsin verilmesin o kısmı beni ilgilendirmiyo zira aranan haklar, içki, ertesi gün hapı, kürtaj; benim "hakkım" diye savunabileceğim şeyler değil. fakat yapılanın riyakarlık olduğu gerçeğini de kabul etsinler bi zahmet. sanki ağaçlara çok önem vermiş gibi.. te allam. ironinin dik alası.

      Sil
  2. Haksızlığa, antidemokrasiye "yeter artık" diyor Halk, tek yürekle daha yüksek çıkıyor artık haksızlığa uğrayanların sesi. Bu duyarlılıkla bahsettiğin konularda da Ülke olarak yol alabilmeyi ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ben de mes.. sadece işimize gelenlerde değil, kürtajın içkinin yasaklandığı kadar toplu ölümlerin, katliamların, çevre kıyımlarının, kadın cinayetlerinin, hatta kutup ayılarının bile bu kadar önemsenip eylem konusu yapılması gerektiği dşüncesindeyim. zira toplumun bu kadar kendi nesline odaklı olması çok garip.

      Sil
  3. Konu ÖZGÜRLÜK yahu özgürlük!
    Ben lisedeyken Adana "şehitler" için ayaklanmıştı, 2-3 gün sürmüştü. Sonra insanlar "kürtaj" için ayaklandı. Şimdi "ağaç" için. Her defasında da bu ayaklanmaların şiddeti arttı. İnsanların istediği REFAH İÇİNDE, her gün bir ŞEHİT HABERİ ALMADAN ve ÖZGÜRCE yaşayabilmek. Bunlar bir bütünün parçalarıyken birini diğerinden ayırma çabanızı anlayamadım.

    Ve evet, iki geri zekalı fenerbahçe, galatasaray diye birbirini boğazlamasaydı keşke. Hepimiz pamık şeker yeseydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cessieciğim, ben kimse özgürlüğü için ayaklanmasın demiyorum bak. madem birleşilebiliyordu, neden diyorum. ve bu sorunun cevabı "konu özgürlük" değil bana kalırsa.

      Sil
  4. Adsız12:26

    sizin gibiler eğitilmemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. münasip her yerimle güldüm, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

      ama sizin gibiler eğitilmeli. ÖNCELİKLE BİR FİKRİ VARSA İSİMSİZLİĞİN ARDINA SIĞINMAMAK KONUSUNDA. FİKRİ VARSA ADIYLA SANIYLA YAZIP SONUNA KADAR SAVUNMAK KONUSUNDA. "ÖZGÜVEN KONUSUNDA" . olmuyo mu? o zaman fikirlerini savunabilecek kadar eğitilmeli, bilinçlendirilmeli. bize bu da yeter.

      yerlere çöp atanlar eğitilmeli, ağaçları kazıyanlar, sigara içenler, alkol yasaklanmasın yürüyüşü yapanların içindekilerden alkol alıp karısını çocuğunu dövenler, şuurunu kaybetmeyi özgürlük sayanlar, elde ettiklerinin kıymetini bilmeyenler, daha fazlasını istemeyi kendine HAK sayıp daha fazlasını vermeyi bilmeyenler, kadınları taciz eden öküzler, dünyanın nereye gittiğini farketmeden tüm dünyayı kendi otu metrekarelik yaşam alanı sananlar.

      doğru söylüyorsunuz, bizim gibiler eğitilmemeli. dünyanın geri kalanının EĞİTİME ÇOK DAHA FAZLA İHTİYACI VAR. öncelik onların VE SİZİN OLSUN, biz sizin aksinize paylaşmayı biliriz.

      Sil
  5. yorumun için teşekkür ederim canım :)
    malesef herkes çok gergin ve sürü piskolojisiyle hareket ediyorlar, -a demeye korkuyorum ki çevremden tepki almıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış yapıyosun merve, kimse kimseden tepki almazsa insanların ufukları genişlemez. herkes kendi bildiğini doğru sanar, hepimiz yanılırız.

      bazı kesimler bunun farkında değil, kulağımı kapatırsam en birinci benim fikrim olur mantığıyla hareket etmek ööööyle bir geniş(!) görüşlülük ki, hayran olunası..

      Sil
  6. Semacım iyi de bu eylemleri yapanlar artık senin tabirinle ağaçların arkasına sığınmıyorlar ki, herkes açık açık olaylar ağaçla başladı, çok farklı bir boyuta taşındı diyor zaten.

    İdeolojik olduğunu söyleyip o tepkinin kime olduğunu anlamak istemeyen, hiç üstüne alınmayan bir tek başbakan kaldı koca ülkede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o pankartlar neden öyle öyleyse nesrin? bak tekrarlıyorum, hak aramaksa bu, layık görülen yöntem buysa aransın. fakat dönüp bi sorgulamalı inanlar kendilerini. olaylar bu boyuta gelecek kadar genişlememiş fakat doğa sevgisinden de çıkmışken bi soru sordum ben, oradakilerin kaçı bir ağaca bu kadar değer veriyor diye; cevaplar inandırıcılık sınırının dışında, özeleştiriye verilen tepkinin içindeydi.

      ya benim derdim çok açık, neden sadece kendi hak ve özgürlüklerine gelince ayaklanıyo insanlar, neden sadece?

      Sil
  7. evet yerinde bir soru. Türk aklı işte ya kaçarken ya iş başındayken. birbirimize sarılmak için,koşulsuz yardımlaşmak ve destek vermek için sabırların taşması gerekiyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz anlaşılsa da bundan sonra böyle devam etse. ama dediğin gibi türk halkı işte, üzerinden yarım saat geçince unutur herşeyi. bu yazıları yazan gençler eminim gs-fb maçlarına gittiklerinde hatırlamayacaklardır. umarım öyle olmaz..

      Sil
  8. Adsız22:47

    Ah yazık çoğunu silmiş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer silmişten kasıt yazılan yorumları silmemse asla öyle bir adetim yoktur, yanlış posta bakıyor olabilir misiniz? silindiğini düşünüyorsanız bir hatırlatır mısınız lütfen

      Sil
    2. Adsız21:26

      Sanırım üyelerden bahsediyor

      Sil
    3. onlar kendi gidiyor yahu, benim fikrime uymayanı dinleyemeyecek kadar yüksek ve kahrolası egolara sahibim diyen gidiyo :) ama bi dakka. demezler öyle dimi. pardon.

      Sil

 
;